Medi ambient

El Berguedà ha registrat tres incendis forestals en els darrers dos mesos

És de les comarques que menys focs registra de la demarcació de Barcelona, on han cremat 10,5 hectàrees en total

per NacióBerguedà, 17 d'agost de 2020 a les 12:50 |
Pla d'informació i prevenció d'incendis forestals (PVI) | Judith Contreras / Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La demarcació de Barcelona ha registrat 92 incendis que han afectat 10,5 hectàrees en dos mesos. La majoria han afectat petites superfícies de terrenys agrícoles i de matolls i només el 8% han afectat zones forestals arbrades segons ha detectat la campanya del Pla d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona iniciat el 12 de juny i que s'estendrà fins al 30 d'agost.

Per comarques, el Vallès Occidental és on s'han produït més incendis, amb 20, seguida del Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. Per contra, les comarques amb menys incendis han estat Osona i el Berguedà, amb tres incidències en cadascuna. L'incendi forestal més important es va produir el dia 30 de juliol, afectant 2,5 ha de superfície del Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat


Del conjunt d'incendis forestals que s'han produït des del 12 de juny, el 24,68% s'han iniciat als voltants o marges de camins i un 20,78 als marges de carreteres, i el 14,29% s'han iniciat en zones urbanes o d'urbanitzacions.

Pel que fa a accions de perill detectades per l'equip del PVI, les principals accions fan referència a elements que obstaculitzen el pas en camins o el mal estat d'aquests, així com per arbres caiguts sobre línies de telèfon o desperfectes en la senyalització. També s'han detectat abocaments de productes inflamables i estat de les zones d'esplai i lleure i revisat els punts d'aigua. Per comarques, les principals incidències s'han detectat al Vallès Occidental i el Baix Llobregat, seguides d'Osona i el Vallès Oriental.


Enguany integren el PVI 259 persones que amb 93 unitats mòbils, 18 punts de guaita i vuit centres de control, cobreixen un total de 484.813 hectàrees forestals de 273 municipis de la demarcació de Barcelona. El personal d'informació i vigilància cobreixen 93 rutes per tot el territori. Enguany s'han adreçat a 40.000 persones per informar i prevenir del risc d'incendi.
 

Consulta més informació sobre les actuacions del PVI 2020

 

Participació