Llum verda a l'estació d'autobusos de Gironella

Després del vistiplau d'Urbansime de la Catalunya Central, farà falta que l'Ajuntament inclogui algunes prescripcions tècniques perquè el projecte pugui tirar endavant

NacióBerguedà
12 d'agost del 2020
L'alcalde David Font durant el ple de maig.
L'alcalde David Font durant el ple de maig. | GC
La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l'estació d'autobusos de Gironella. L'òrgan ha aprovat la modificació del planejament municipal. Encara caldrà, però, que l'Ajuntament aporti un text refós que inclogui algunes prescripcions tècniques perquè el projecte pugui tirar endavant. 

L'estació d'autobusos de Gironella es construirà a la plaça de l'Estació, en l'antic emplaçament de l'estació de tren de la línia Manresa-Berga, a tocar de l'avinguda de Catalunya. Es tracta d'uns terrenys que ja estaven qualificats d'equipaments, però sense ús.
 

Mapa d'on s'ubicarà l'estació a Gironella


Amb la modificació del planejament municipal s'ajusta la delimitació dels espais lliures i dels terrenys d'equipaments per fer espai a la nova estació d'autobusos, de 1.500 metres quadrats de sòl, sense alterar la distribució de superfícies dedicades a cada ús. En paral·lel, també s'amplien els usos permesos en els terrenys qualificats d'equipaments per admetre els serveis de transport.

La modificació del planejament, però, encara no entrarà en vigor. La Comissió d'urbanisme ha demanat a l'Ajuntament que presenti un text refós incorporant algunes prescripcions de caràcter tècnic. Un cop el presenti, el projecte podrà tirar endavant.
Arxivat a