Natura

​El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà exigeix mesures per reduir la massificació a la zona dels Empedrats

Els ecologistes denuncien l'auge de visitants a l'espai en els darrers mesos

per NacióBerguedà , 10 d'agost de 2020 a les 15:05 |
Camí dels Empedrats | Consell Comarcal del Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà exigeix mesures per reduir la massificació a la zona dels Empedrats, al Parc Natural del Cadí-Moixeró. A través d'un comunicat, denuncien l'auge de visitants que s'ha produït en els darrers mesos i critiquen que ni els ajuntaments afectats ni des del Parc s'estigui fent res per evitar-ho. Suggereixen regular l'accés a la zona, a través de punts d'informació, tal com es realitza al Parc Natural d'Aigüestortes i a l'Estany de Sant Maurici.

Segons expliquen els ecologistes, durant els darrers mesos el paratge dels Empedrats ha patit una important "massificació" de visitants. Consideren que l'espai s'està percebent com un indret d'oci, sense tenir en compte que es tracta d'un ecosistema "dinàmic" on "interactuen les espècies".


Per tal d'afavorir aquesta biodiversitat, exigeixen que s'implementin mesures per regular l'accés a la zona. Suggereixen que, tal com es fa al Parc Natural d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, s'implantin punts d'informació en els accessos a les zones més freqüentades. La mesura, afegeixen, permetria regular el pas de vehicles, conscienciar de la importància de preservar l'indret, i alertar de possibles sancions en cas d'incompliment.

 

Participació