Turisme

El Consell licita la creació de zones d'estacionament i serveis per a autocaravanes a Gironella i Puig-reig

L'adjudicació es farà per imports de 117.658,49 euros i 11.957,35 euros, respectivament

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 17 d'agost de 2020 a les 09:55 |
Zona d'autocaravanes. | CC Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a concurs públic el projecte de creació de zones d’estacionament i serveis per a autocaravanes de Gironella i Puig-reig per un import de 129.615,84 euros. 

En el marc del Pla de Foment Territorial de Turisme de l'any 2018, el Consell Comarcal del Berguedà licitarà el projecte de creació de zones d'estacionament i serveis per a autocaravanes d'ambdós municipis. És un projecte conjunt de dinamització turística a la comarca, on s'han adherit diversos municipis. Aquests nous espais de serveis per autocaravanes respondran a "una demanda creixent" i tenen l'objectiu "d'atraure a un turisme de proximitat cada cop més present a la comarca", segons el projecte tècnic. 


Les obres de construcció es preveuen iniciar cap a finals d’aquest estiu. Les empreses poden presentar ofertes per a l'adjudicació de les obres fins el dijous 27 d'agost a les 11 del vespre.

El primer projecte es correspon a la creació d'un espai per autocaravanes i un aparcament públic al municipi de Gironella per un import de 117.658,49 euros (IVA inclòs). L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que l'entorn de la zona esportiva de Gironella es "començarà a transformar" amb "un espai per a 12 autocaravanes amb tots els serveis necessaris, i un aparcament condicionat per a 95 vehicles". El gruix d'aquest projecte de l'Ajuntament de Gironella està subvencionat pel Pla de Foment de Turisme, motiu pel qual la licitació es fa des del consell comarcal, i també rep una quantitat per a accions de dinamització turística del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El termini d'execució previst és de 3 mesos. 

   

Plànol futura zona camper de Gironella. Foto: Aj. Gironella
 

Consulta aquí el projecte tècnic de creació d'un espai per autocaravanes i un aparcament públic al municipi de Gironella
 

El segon projecte és relatiu a la creació de la zona de serveis per a l'estacionament d'autocaravanes al municipi de Puig-reig per un import d'11.957,35 euros (IVA inclòs).

Aquest se situarà al passeig de l'1 d'octubre, davant la zona de serveis municipals de Puig-reig. El termini d'execució previst és de 2 mesos. Segons ha afirmat l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, es farà la senyalització de tres aparcaments "amb el pintat de les zones d'aparcament i la incorporació de dos senyals indicadors de l'aparcament d'acord amb les indicacions en plànols". Altarriba ha puntualitzat que serà un espai pensat per "a l'avituallament" de les autocaravanes però no per a l'acampada. 

El projecte preveu la connexió de serveis a les xarxes d'aigua potable i sanejament de la població. 
 

Consulta aquí el projecte tècnic per a la instal·lació d'una àrea de servei per autocaravanes al passeig Primer d'Octubre de Puig-reig

 

Participació