Berga traurà a concurs el gruix d'obres de millora al polígon amb una inversió d'un milió d'euros aquest agost

Els treballs inclouran la reurbanització del Camí de Can Garreta, que és l'entrada principal al polígon, i la creació d'aparcaments

07 d'agost del 2020
Actualitzat a les 21:34h
L'Ajuntament de Berga es va reunir amb els empresaris a finals de juliol.
L'Ajuntament de Berga es va reunir amb els empresaris a finals de juliol. | ACEB
Berga traurà a licitació aquest mes d'agost la segona fase del projecte de millora del Polígon de la Valldan amb una inversió d'aproximadament un milió d'euros. En aquesta segona fase les obres afectaran el gruix del projecte de modernització del polígon, per la qual es va aconseguir una subvenció de 1.054.186,57 euros en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70. 

Els treballs inclouran la reurbanització del Camí de Can Garreta, que és l'entrada principal al polígon, i la creació d'aparcaments. Està previst que comencin a la tardor i tinguin una durada de cinc mesos.

El febrer, l’Ajuntament de Berga va emprendre els treballs de millora d'un tram del Camí de Can Ballús del Polígon de la Valldan que han permès convertir aquesta via en un carrer de doble sentit. La segona fase del projecte de millora preveu la renovació de les voreres i el paviment Camí de Garreta i també l'adequació de l'aparcament i la plantació d'arbrat. La intervenció inclourà la reurbanització del carrer dels Germans Farguell entre el camí de Can Ballús i el camí de Sant Bartomeu i la creació d'aparcaments en bateria en ambdós costats del carrer.

Hi haurà altres actuacions repartides per tot el polígon com la sectorització de la xarxa d'aigua en trams homogenis que permetrà "localitzar el punt on hi ha una fuita sense tallar l'aigua de tot el polígon com fins ara, sinó només en els trams afectats". Així mateix, es preveu "la instal·lació d'aigua calenta a 80ºC a la part sud del polígon, sortint de la central de biomassa, passant pel carrer d'Andreu Ros, continuant pel carrer de Font Caldes i fins a l'inici del carrer Camí de Sant Bartomeu" i canalitzar la fibra òptica. 

"Estem treballant els plecs d'adjudicació i esperem que es puguin aprovar a finals de la setmana que ve i, si no, com a molt, l'altra setmana", ha explicat el regidor Serra. "A partir d'aleshores les empreses tindran el temps que toca per fer les ofertes i es podran fer les adjudicacions dels diferents lots el mes de setembre", ha apuntat Aleix Serra. 

En l'actuació ja finalitzada al Camí de Can Ballús es va dur a terme per un import de 226.193 euros una reordenació completa de l'encreuament amb el Camí de Garreta, la renovació total de les voreres i paviments, l'adequació de les àrees d’aparcament situades al costat sud del carrer, l'enjardinament, la plantació d'arbrat, la instal·lació d'un sistema de reg, l'adequació de l'enllumenat a la zona d'aparcaments i la instal·lació d’un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. 

L'Ajuntament de Berga va reunir-se a finals de juliol amb els empresaris del polígon per  detallar els punts en què s'actuarà en aquesta propera fase d'obres i identificar les necessitats de les empreses. A la reunió hi van assistir el president de l’Associació comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, el president de l’Associació de propietaris de parcel·les del Polígon Industrial de la Valldan, Miquel Canal, i el membre de la junta, Joan Corominas. Per part de l’Ajuntament de Berga, hi eren el regidor d'Urbanisme, Via pública, Habitatge, Obres i Servei, Aleix Serra i l'arquitecte municipal, Pere Claret. 

Els empresaris van reclamar a l'ajuntament el manteniment de les zones verdes, ja que es considera que aportaria qualitat al polígon. En aquest sentit, el consistori ha admès que aquest és un punt pendent i que pròximament es convocaran noves places de jardineria.

Reparació d'asfalts

En paral·lel a la inversió de modernització més destacada, Berga realitza del 7 al 12 d'agost obres de reforç del paviment asfàltic del polígon. L'actuació se centra en alguns dels trams del recinte que presenten un major desgast i implicarà treballs de reparació i millora en una superfície de 6.800 metres quadrats, que corresponen a més de 700 metres de vials. "Queden altres carrers del polígon on l'asfalt s'ha anat degradant, vam poder trobar uns diners d'una subvenció per adequació d'espais i vies públiques, per poder millorar l'asfalt en carrers del polígon que no estan beneficiats per l'obra grossa de modernització", ha destacat Aleix Serra. 
Arxivat a