Comencen les obres per a l'esperada canalització de les aigües brutes de la Rasa dels Molins

Els últims dies s'han començat ja a adequar els accessos a la zona on s'ha d'actuar

12 d'agost del 2020
Després de la formalització de l'obra de replanteig, s'han començat ja a adequar els accessos a la zona on s'ha d'actuar.
Després de la formalització de l'obra de replanteig, s'han començat ja a adequar els accessos a la zona on s'ha d'actuar. | Aj. Berga / Cedida
Aquest mes d'agost han començat les esperades obres per a la canalització de la Rasa dels Molins, després de la formalització de l'acta de replanteig de l'actuació. La canalització del clavegueram del tram sud i central de la Rasa dels Molins de Berga i l'abocament d'aigües sense tractament a la riera de la zona és, des de fa més de quatre dècades, una de les assignatures pendents de la ciutat. Berga ha adjudicat els treballs per un import de 203.859,82 euros a les empreses Sanitec i Icart obra pública SL. 

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat que, com a primer pas, s'han començat ja a adequar els accessos a la zona on s'ha d'actuar. L'actuació, ha recordat Serra, resoldrà "una vella problemàtica" per la qual els veïns feia anys que demanaven una solució i "millorarà la qualitat ambiental" de la zona. 

Sanitec executa el lot 1 del projecte per un import de 48.321,87 euros amb IVA, i Icart s'encarregarà dels lots 2 i 3 per un import de 72.163,37 euros amb IVA i 76.803,94 euros amb IVA, respectivament. 

El lot 1 pretén solucionar el darrer tram de la galeria d'endegament i els treballs tindran una durada d'execució de dos mesos. El lot 2 se centrarà en el primer tram del torrent a cel obert que es troba immediatament després de la sortida de la galeria d'endegament, just per sota dels carrers Pere III i Falcilles, i s'estima que s'executarà en un període de quatre mesos. 

Pel que fa al lot 3, els treballs es realitzaran al tram del torrent a cel obert situat a uns 115 metres aigües avall de la sortida de la galeria d'endegament, a partir de la plaça Europa. Aquesta fase té un termini previst d'execució de quatre mesos. 
 

L'actuació resoldrà una problemàtica ambiental per la qual els veïns feia anys que demanaven una solució. Foto: Aj. Berga / Cedida 


El ple de Berga va aprovar l'any 2016 el projecte per a la canalització de la Rasa dels Molins i l'Ajuntament va arribar a pressupostar 140.000 euros als comptes municipals. Però l'actuació, que ha de poder solucionar un problema mediambiental i de males olors, i que es va reclamant de fa anys, ha patit diversos retards. Els diners de la subvenció finalista amb què la Diputació de Barcelona va comprometre's fa tres anys, no van ser a la caixa fins a l'any 2019. I aleshores encara va mancar resoldre les darreres 2 o 3 expropiacions de terrenys. Amb l'execució dels treballs per canalitzar aquesta part de la xarxa de clavegueram, la ciutat de Berga respondrà a una històrica reivindicació veïnal i complirà amb la legislació vigent. 
Arxivat a