Rescat amb helicòpter de sis excursionistes al Pedraforca

Els sis afectats eren en una cresta de difícil accés a la zona del Verdet i no van poder seguir la ruta, cap d'ells va resultar ferit

06 d'agost del 2020
Actualitzat el 07 d'agost a les 18:23h
Imatge d'un rescat amb helicòpter.
Imatge d'un rescat amb helicòpter. | Bombers
Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir amb helicòpter sis excursionistes al Pedraforca, en terme municipal de Gósol.

Els sis afectats van accedir a un terreny dificultós en una cresta de difícil accés a la zona del Verdet del Pedrafroca i no van poder seguir la ruta, motiu pel qual van donar l'avís d'alerta. Segons fonts dels Bombers, cap d'ells va resultar ferit.

Els Bombers han demanat aquest estiu extremar les mesures de seguretat a l'hora de realitzar activitats en el medi natural. Des de la fi del confinament, el nombre de salvaments a la muntanya ha augmentat un 20% respecte el 2019, especialment durant els caps de setmana. Els Bombers treballen de mitjana en uns 22 serveis de rescat o de recerca dissabtes i diumenges.

Davant d'aquest increment, des del cos demanen minimitzar els riscos en la pràctica esportiva, seguint les directrius bàsiques, com ara planificar bé la sortida, dur l'equipació adequada i tenir en compte les condicions meteorològiques. Així mateix, consideren de gran importància tenir una condició física i psíquica adequada al nivell de l'activitat que es vulgui realitzar.