Sostenibilitat

Puig-reig finalitza la instal·lació del nou enllumenat LED

El projecte suposa un estalvi d'uns 60.000 euros anuals, així com la millora de l'eficiència energètica del municipi

per Pilar Màrquez Ambròs , Puig-reig , 5 d'agost de 2020 a les 19:24 |
Executat el projecte d'enllumenat LED a Puig-reig. | Aj. Puig-reig
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Puig-reig ja compta amb una nova il·luminació més eficient i sostenible gràcies al nou enllumenat urbà LED. Aquest projecte, que ha permès el canvi a LED dels 1.400 punts de llum del municipi de Puig-reig, tant al nucli urbà com a les colònies tèxtils, ha estat possible gràcies a un préstec a interès zero concedit per l'Institut per la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE) amb fons europeus (FEDER). El canvi de fanals va començar fa dos anys i ha finalitzat aquest juliol completant tot el municipi. 

El regidor d'Obres i Serveis de Puig-reig, Jesús Subirats, ha explicat a NacióBerguedà que "el projecte suposarà un estalvi d'uns 60.000 euros anuals", així com la millora de l'eficiència energètica del municipi. La inversió es preveu amortitzar en uns 8 anys. Aquesta actuació contribuirà a la sostenibilitat del municipi amb energia verda, ja que aquest enllumenat LED té "una vida útil" d'entre 20 i 25 anys. 


El vell enllumenat de sodi que hi havia a Puig-reig tenia més de tres dècades. "Hem aprofitat per resoldre dos punts que presentaven mancances d'il·luminació, el passeig de l'Estació fins a Cal Marçal i a Cal Llorito al nucli de Puig-reig on no hi havia punts de llum", ha dit Subirats. 

Plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa


Aquesta és una aposta per la sostenibilitat de Puig-reig, però no serà l'única. El poble treballa en un projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques en dos edificis municipals, l'escola bressol i l'ajuntament.

Així mateix, hi ha la voluntat d'apostar per una caldera de biomassa "per tots els edificis municipals i no municipals", però és un projecte "a les beceroles" que no pot desenvolupar-se sense una inversió molt important, segons ha apuntat Subirats. 
 

El nou enllumenat LED de Puig-reig ha suposat una inversió de 471.736,13 euros. Foto: Aj. Puig-reig

 

El nou enllumenat LED permetrà un estalvi anual de 60.000 euros. Foto: Aj. Puig-reig

 

Enllumenat LED a Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig

 

El canvi d'enllumenat també s'ha portat a terme a les colònies tèxtils. Foto: Aj. Puig-reig

 

Participació