El Consell Comarcal fa una guia per prevenir maltractaments a persones grans

El manual dóna eines per prevenir els abusos i gestionar-los

Redacció
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:54h
Encara que es vegin menys, tant als mitjans de comunicació com en el dia a dia, els maltractaments a les persones grans hi són. De fet, es tracta d'una de les formes de violència menys estudiada i coneguda que té lloc dins del nucli familiar i que, per aquest motiu, resta com una qüestió privada, aïllada del seu estudi i també de les polítiques dirigides a abolir-la. 

Per tal de això no sigui així, el Consell Comarcal del Berguedà ha preparat una guia per fer front als maltractaments, així com una jornada que tindrà lloc al pavelló de Suècia de Berga, dilluns 27 d'abril a partir de les 11.30 hores. La guia s'ha treballat des de la Taula de Gent Gran del municipi i defineix les pautes d'actuació dels professionals davant d'un cas de maltractament. Alhora, estableix el circuit de coordinació entre els diferents agents implicats, entre els quals els cossos de seguretat, de justícia, els serveis socials, l'hospital, el servei d'informació o els centres de dia, entre d'altres. A tots aquests, el nou manual els facilita informació per tal de millorar l'atenció a aquestes persones grans afectades, així com detectar situacions de maltractament. 

Les jornades també comptaran amb la participació de tècniques del Consell Comarcal del Solsonès, que presentaran la campanya Tracta'm bé, difosa el 2012 amb la voluntat de donar visibilitat a aquest tipus d'abús. Acte seguit, tindrà lloc la reunió anual del Consell Rector del Berguedà en xarxa, un acte a porta tancada entre responsables polítics.