Avià licitarà les obres d'urbanització de la plaça de l'Església el mes que ve

L'actuació, amb un cost de 502.754 euros, permetrà que el municipi guanyi un nou espai públic polivalent

05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:40h
Projecte d'urbanització de la plaça de l'Església d'Avià.
Projecte d'urbanització de la plaça de l'Església d'Avià. | Diputació de Barcelona
L'Ajuntament d'Avià licitarà les obres d'urbanització de plaça de l'Església el setembre. L'actuació, amb un cost previst de 502.754 euros, permetrà que el municipi guanyi un nou espai públic polivalent. Així ho ha explicat l'alcaldessa Patrocini Canal a NacióBerguedà.

El projecte d'urbanització s’estructura en tres zones: l'esplanada davant de l’església, que actualment s’utilitza d’aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el carrer de Santa Maria.

La Diputació de Barcelona ha informat aquest dimecres que ja ha lliurat al consistori avianès el projecte d'urbanització de la plaça de l'Església, de l'estudi Barrio Peraires Arquitectes. Es tracta d'un pas important que permet treure a licitació l'obra d'urbanització sense demora, una assignatura pendent per Avià que el consistori ja s'havia arribat a plantejar fa una dècada. La proposta per a la nova plaça té com a objectiu "dignificar l’àmbit de davant l'església generant un espai públic pavimentat polivalent que posi en valor l'edifici", generar "un espai d'estada amb coberta vegetal a l’antiga zona d'horts, respectant l'antiga bassa existent" i, finalment, "reubicar les places d’aparcament que actualment es generen dins la plaça", segons ha dit l'alcaldessa.

Ara mateix, es tracta d'un espai que resta sense urbanitzar i amb un entorn desestructurat que no potencia el valor patrimonial de l'església de Sant Martí ni genera cap espai públic de qualitat. "És una de les obres més importants que s'ha fet al municipi els últims anys, perquè des que va fer-se la pista poliesportiva no hi ha hagut cap actuació tan destacada. Pensem que és una actuació molt necessària perquè quedi endreçada tota aquella part del poble", ha expressat Canal. "Serà un projecte arreglat, hem recalcat molt que fos un espai respectuós i pràctic, d'acord amb el que som, un poble de pagès", ha incidit l'alcaldessa.

Patrocini Canal ha confirmat que la Diputació de Barcelona concedeix una ajuda de 408.000 euros de les meses de concertació per aquest projecte i que la resta es pagarà amb diners que l'ajuntament ja havia reservat per aquestes obres. "Tenim els diners confirmats, de manera que a partir del setembre podrem treure la licitació a concurs i anar per feina", ha explicat.