ERO

Montajes Rus planteja rebaixar els acomiadaments de 248 a 179

Les negociacions entre direcció i comitè d'empresa segueixen sense acord en la tercera jornada de reunions

per Redacció / P. Màrquez , 4 d'agost de 2020 a les 12:34 |
Una vintena de treballadors s'han concentrat a les portes de la reunió. | ACN
La direcció de Montajes Rus ha plantejat aquest dimarts al comitè d'empresa rebaixar els acomiadaments de 248 a 179, després de negociar amb ICL recol·locar alguns treballadors a la mina de Súria, mantenint-los en plantilla de l'empresa berguedana. La secretària general d'UGT al Bages-Berguedà, Mercè Gòmez ha confirmat, però, que el comitè d'empresa ha rebutjat la proposta per insuficient i la taula de negociació segueix sense acord.

"No estem d'acord en què cap treballador es quedi sense feina, el que nosaltres diem és que en comptes d'un ERO es faci un ERTO si realment l'empresa considera que no pot assumir l'actual situació", ha reivindicat Gómez en conversa telefònica amb NacióBerguedà. "Volem que, si no és possible, hi hagi el mínim d'acomiadaments i en les millors condicions", ha afegit.


Una vintena de treballadors s'han concentrat aquest matí a primera hora a les portes de la seu de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) on es feia la reunió. Els concentrats han mostrat el seu ferm rebuig a l'ERO.

Montajes Rus va anunciar, el passat dia 21 de juliol, que acomiadaria 248 treballadors, una xifra que suposa fer fora més de la meitat de la plantilla. Aquest dimarts, en la tercera de les reunions de la taula de negociació, l'empresa berguedana ha rebaixat la xifra a 179.


La propera reunió entre la direcció de Montajes Rus i el comitè d'empresa serà el pròxim divendres, dia 7 d'agost, al matí. També es produirà a la seu de l'associació d'empresaris. 

Les negociacions

Un altre dels aspectes que s'ha posat sobre la taula, són el pagament de les indemnitzacions. Aquest dimarts, l'empresa ha proposat pagar 21 dies per any treballat en lloc de 20, com plantejava d'entrada. 

Es faria un pagament inicial del 70% de la indemnització i un segon del 30%, i no el 60 i 40% que Montajes Rus havia proposat inicialment. "Ells volen pagar el 70% el 23 d'aquest mes d'agost, i la resta més endavant. És una condició que igualment considerem inacceptable, perquè l'empresa està en condicions de pagar unes condicions dignes. Però, a més, la nostra prioritat és assegurar tots els llocs de treball", ha descrit Mercè Gòmez. 

El comitè d'empresa ha considerat per tot plegat que de moment "les negociacions no van ben encaminades". 
 

Pancarta contra l'ERO de Montajes Rus davant la seu de l'empresa berguedana aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Una vintena de treballadors protesten a les portes de la tercera reunió

Una vintena de treballadors s'han concentrat a les portes de la reunió d'aquest matí. Els treballadors de Montajes Rus han engegat mobilitzacions de rebuig a l'ERO coincidint amb les actuals negociacions. Segons ha explicat a l'ACN Daniel Erra, membre del comitè, estan pressionant perquè "els acomiadaments siguin els mínims", encara que lamenta que de moment les negociacions "no van ben encaminades". El comitè d'empresa de Montajes Rus té fins al 23 d'agost per negociar l'ERO. Si arriba el termini, sense acord, la direcció "farà el que cregui", explica Erra.

"Mirarem a veure si amb la força dels companys podem aconseguir alguna cosa però la cosa no està gens clara", ha exclamat Erra. Els treballadors han admès que de moment les accions "no han tingut resultat, a veure si a partir d'ara això canvia".

A primera hora del matí també s'havia convocat una concentració davant la seu de l'empresa berguedana, a l'avinguda del Canal de Berga, però malgrat que sí que hi havia una pancarta, no s'ha fet. En la pancarta, s'hi ha pogut llegir el lema "240 raons per lluitar, ni un pas enrere". 

 

Participació