El Consell treu a licitació el servei de menjador de tres escoles amb criteris ecològics i d'alimentació saludable

L'import de l'adjudicació dels 3 lots s'estima en 268.898,40 euros i el plec de clàusules administratives té en compte criteris de sostenibilitat i l'aposta per l'alimentació ecològica i de proximitat

04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:26h
Menjador escolar (arxiu).
Menjador escolar (arxiu). | Scolarest
El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació el servei de menjador de tres escoles de la comarca amb criteris ecològics i d'alimentació saludable. L'ens ha publicat una licitació referent al servei de menjador amb modalitat de càtering i transport de les escoles Princesa Làscaris de Casserres i Gira-sol de Montmajor, i pel servei de menjador amb modalitat de càtering, transport i servei de monitoratge de l’escola La Valldan de Berga. Les ofertes es poden presentar fins el 28 d'agost a les 11 de la nit. 

Un dels objectius d’aquesta licitació, segons han explicat fonts del consell comarcal, és la promoció de l’economia local del Berguedà i, en concret, de la seva producció agrícola i ramadera. Es vol apostar per una modalitat de menjador saludable i sostenible i, com a tal, s'han tingut en compte criteris de sostenibilitat social i ambiental. La partida alimentària de l'adjudicació té en compte costos d’alguns productes ecològics i de proximitat, segons recull el plec de clàusules administratives consultat per aquest diari. 

El valor estimat del contracte del lot de l'escola Princesa Làscaris de Casserres és de 80.287,20 euros euros sense IVA, corresponent al curs 2020-2021 més dues anualitats de pròrroga, equivalent a 531 dies de servei, servint 45 menús diaris (3,36 euros/menú), mentre que en el lot de l'escola Gira-sol de Montmajor és de 67.341,42 euros sense IVA, corresponent al curs 2020-2021 més dues anualitats de pròrroga, equivalent a 531 dies de servei amb 34 menús diaris (3,73 euros/menú). 

Pel servei de menjador de l'Escola de la Valldan, el plec de clàusules administratives contempla un pressupost estimat de 121.269,78 euros sense IVA, corresponent al curs 2020-2021 més dues anualitats de pròrroga, equivalent a 531 dies de servei per 38 menús diaris (6,01 euros/menú). El preu que es pagarà mensualment a l’adjudicatari serà el preu ofertat per menú, pel nombre d'alumnat i els dies lectius. 

Es demanarà acreditació professional i disposar d'un cuiner en plantilla. Es valorarà la millor oferta econòmica, però també es puntuarà l'ús d'aliments de proximitat per reduir emissions CO2 (30 punts), aliments de producció ecològica (15 punts), verdures ecològiques (10 punts), i carn de vedella procedent de ramaderia ecològica acreditada i certificada conforme als segells del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) o equivalents (5 punts). Les empreses que es vulguin presentar a la licitació trobaran tota la informació en aquest enllaç.

L'import d'adjudicació té en compte el cost de gestió de la cuina que inclou transport del menjar, personal, lloguer, despeses de funcionament (llums i serveis) material i marge de benefici. La durada del contracte quedarà condicionada a l'existència de consignació pressupostària adequada i suficient en cada exercici pressupostari. Així mateix, la revocació de la delegació conferida al Consell Comarcal per part de la Generalitat de Catalunya per a la gestió dels serveis escolars o la no assignació dels recursos financers suficients per a l'exercici de la competència delegada, causarà automàticament la resolució dels contractes en relació als serveis i cursos escolars afectats.

L'inici del contracte és a l’inici del curs escolar que normalment és el primer dia lectiu després de la festivitat de l’11 de setembre fins l'últim dia lectiu que normalment és l’últim dia lectiu abans del dia que es celebra la revetlla de Sant Joan. El termini d’execució aproximat és del 14 de setembre al 22 de juny de cada any.