1 de 10
Murals

Primers visitants a l'església multicolor de l'artista del Konvent, Berni Puig, a Penelles

El festival Gargar es reinventa i oferirà durant l'agost sis concerts davant dels establiments afectats per la covid-19

Visitants a l'església de Penelles | ACN
per Redacció, 3 d'agost de 2020 a les 18:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'església de Penelles acull aquest diumenge els primers visitants, un cop restaurada. L'artista visual contemporani bagenc Berni Puig ha pintat un mural únic de gran format a l'interior que homenatja el territori agrícola.

Cada paret de l'església intervinguda correspon a un fragment del municipi i es poden identificar els límits dels diferents camps de conreu, el canal i les seves petites edificacions. Aquesta intervenció dona el tret de sortida al Festival Gargar, posposat al maig. En comptes de concentrar les activitats en un cap de setmana, el festival es reinventa i durant tot l'agost, diversos artistes pintaran façanes dels edificis i hi haurà exposicions i sis concerts davant de tres establiments del poble, afectats per la Covid-19.

 

Imatge de l'església de Penelles Foto: ACN


El projecte, coordinat per l'Ajuntament i el festival Gargar, s'ha finançat amb una subvenció pública destinada a la rehabilitació de l'església i amb aportacions econòmiques dels veïns. L'obra resultant és un mosaic de colors únic i original que explica com els i les habitants i veïnes de Penelles han intervingut a la zona al llarg dels anys.


L'acte inaugural se celebrarà durant el mes d'agost en el marc del Festival Gargar. Durant l'acte, sonarà en directe la música de Bru Ferri i Valentina Risi, artistes com Berni, de Konvent, i es recitarà un text inèdit del poeta i escriptor Martí Sales.

 

Participació