El turisme rural del Berguedà espera fregar el ple durant l'agost amb client català

L'ocupació del mes de juliol ha oscil·lat entre el 60% i el 65%

03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:39h
Una família fent estada en una casa rural de Casserres (arxiu).
Una família fent estada en una casa rural de Casserres (arxiu). | ACN
Les cases de turisme rural del Berguedà fregaran la plena ocupació durant l'agost. El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, ha explicat a NacióBerguedà que ja estan reservades el 85% de les cases rurals. El sector confia en el turisme català i les reserves d'última hora per acabar d'omplir, malgrat les baixes de clients estrangers pels nous brots de coronavirus a Catalunya i les restriccions que han imposat alguns països.

Pel que fa al juliol, els números han millorat respecte a altres ocasions, i l'ocupació ha oscil·lat entre el 60% i el 65%. El president de l'Agroturisme ha puntualitzat que en anys anteriors l'ocupació del mes de juliol al turisme rural del Berguedà s'havia situat al 40%. 

Oriol Baños ha afirmat que el perfil de client a l'agroturisme de la comarca del Berguedà és, aquest estiu, més que mai, el familiar i de proximitat. El ritme de reserves no para de créixer de persones d'altres punts de Catalunya i, en menor mesura, d'altres punts de l'estat espanyol. En les últimes dues setmanes s'han registrat anul·lacions del turisme estranger per les creixents restriccions de viatge imposades pels països europeus.

"Habitualment, rebem clients de França, Anglaterra i Bèlgica. El turisme anglès ha cancel·lat gairebé totes les reserves per la imposició de quarantena, mentre que de la resta n'hi ha que han preferit ser prudents i no s'atreveixen a venir, i altres que mantenen la reserva a l'espera de com evoluciona la situació fins a mitjan agost", ha explicat Baños. 

El sector turístic del país viu a hores d'ara una situació desigual. Mentre que el turisme rural del Prepirineu i el Pirineu presenta bones xifres gràcies als visitants provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona, hi ha llocs de la Costa Brava i la Costa Daurada on l'ocupació turística és menor al 50%. Sense visitants russos ni britànics, i gairebé sense francesos, alemanys, ni holandesos, el sector turístics d'aquests indrets també se centrarà en captar client intern de Catalunya i de l'Estat -especialment l'Aragó, Navarra i el País Basc-, un mercat que en un any normal suposa la meitat dels turistes que visiten la zona.