Banc de sang

Gironella acull una jornada de donació de sang

Les donacions de sang baixen un 30% durant el període estival, motiu pel qual el Banc de Sang reforça les campanyes al juliol i l'agost

per NacióBerguedà , 3 d'agost de 2020 a les 10:35 |
Gironella acull una jornada de donació de sang. | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gironella acull aquest dilluns una jornada de donació de sang al Local del Blat, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

Durant l'estiu, les donacions de sang baixen a tot Catalunya al voltant del 30%. Per aquest motiu, el Banc de Sang reforça les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals. El Banc de Sang estima que els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats fins a finals d'agost.


En les circumstàncies actuals és imprescindible que els donants de sang reservin l’hora en què hi aniran a través de la pàgina web www.donarsang.gencat.cat
 
Mesures de seguretat pel coronavirus

La donació de sang es fa amb totes les garanties necessàries i imprescindibles per evitar la propagació del coronavirus, de manera que el Banc de Sang i Teixits ha establert un protocol que obliga a la reserva prèvia per donar sang per evitar aglomeracions. També, el mateix dia de la donació s’estableixen les mesures necessàries de distanciament social, amb separació entre lliteres, els usuaris s’han de rentar les mans i dur mascareta i guants. Als donants també se'ls pren la temperatura per comprovar el seu estat de salut.

El Banc de Sang recorda que  el coronavirus no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.

 

Participació