El Consell Comarcal del Berguedà multiplica per nou la tramitació electrònica

L'ens supramunicipal ha aconseguit arribar al tràmit número 4.000 a finals de juliol, mentre que fa un any, s'havien realitzat només 436 tràmits electrònics

13 d'agost del 2020
El Consell Comarcal del Berguedà ha simplificat el funcionament de la seu electrònica.
El Consell Comarcal del Berguedà ha simplificat el funcionament de la seu electrònica. | Arxiu NG
El Consell Comarcal del Berguedà ha multiplicat per nou la tramitació electrònica. L'ens comarcal ha arribat al tràmit electrònic número 4.000 de més de 6.740 registres (58,6%) a finals de juliol, mentre que fa un any, s'havien realitzat només 436 tràmits electrònics de 6.011 registres (7,2%). En tot el 2019, se'n van fer 637.  

Les setmanes de confinament i l'elevat nombre de caducitats del descompte del Túnel del Cadí de l'any 2020 han estat els dos factors que han tingut "un paper clau" en l’augment de la tramitació electrònica, segons han indicat fonts l'ens en un comunicat. L'any 2020 han caducat, o ho faran en breu, fins a 7.678 gratuïtats del túnel del Cadí al Berguedà, la majoria entre l'abril i el juny. Són set vegades més de les caducitats que es van atendre el 2019. 

Des del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que s'ha treballat "per facilitar" aquests tipus de tramitació a la ciutadania amb diferents estratègies: "clarificant el lloc web i la seu electrònica, amb campanyes publicitàries per a la tramitació electrònica de la gratuïtat del túnel del Cadí i realitzant videotutorials d'ajuda".

També s'ha simplificat el funcionament de la seu electrònica creant processos específics per a tràmits concrets, a la vegada que s’ha promocionat la signatura amb l'idcat mòbil o l’expedició de l'idcat amb certificat.

Els beneficis per a la ciutadania són poder realitzar els tràmits des de qualsevol lloc, en qualsevol hora i dia, tenir la seguretat que tota la documentació que es presenta es mantindrà inalterable i un major grau de seguretat jurídica.

A finals de juliol va finalitzar el termini de presentació de les sol·licituds per ajuts de menjador i transport escolar. Només per aquests ajuts s'han realitzat 1.069 registres, en total. 459 tràmits han estat electrònics i 610 han estat presencials. És a dir, la tramitació electrònica ha suposat un 43% dels registres. El 2019, per aquestes mateixes sol·licituds, la tramitació electrònica va ser pràcticament inexistent.