Berga reobre al trànsit el vial de Can Baster afectat per una esllavissada

La via connecta amb les carreteres de Queralt i Sant Llorenç de Morunys

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:14h
Reobert al trànsit el vial de Can Baster.
Reobert al trànsit el vial de Can Baster. | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha reobert aquest divendres, 31 de juliol, el tram del vial del carrer Can Baster que connecta amb les carreteres de Queralt i Sant Llorenç de Morunys i que se situa sobre la urbanització dels Pedregals. El consistori va haver de tallar el trànsit a la zona el passat 21 de juny a causa d’una esllavissada que va provocar danys al paviment del vial.   
Les obres d'arranjament han consistit en la construcció d’un mur de contenció per gravetat amb blocs d'escullera i la reconstrucció del tram de vial afectat per l’esllavissada. L’execució dels treballs s’ha dut a terme durant quatre setmanes, complint així el termini previst inicialment. 

El cost de l’obra es va pressupostar inicialment en 75.512,19 euros, "però la forta tempesta que el dilluns 13 de juliol va deixar més de 70 litres per metre quadrat sobre la ciutat va agreujar l’abast de l’esllavissada i va obligar a ampliar les dimensions del mur, de manera que el cost final serà lleugerament superior", segons han explicat fonts municipals.  

L’empresa encarregada de portar a terme les obres ha estat Pasquina S.A., contractada a través d’un procediment d’emergència que va permetre abordar immediatament l’actuació, amb l’objectiu de restablir el trànsit amb la màxima celeritat possible, ja que es tracta d’un dels principals accessos de la ciutat.
 

Construcció d’un mur de contenció per gravetat per evitar noves afectacions. Foto: Aj. Berga

 

Treballs per arranjar el vial de Can Baster i evitar noves incidències a la zona. Foto: Aj. Berga

 

Obres per fer el mur de contenció al vial de Can Baster. Foto: Aj. Berga

Arxivat a