1 de 10
Cultura

El flamenc de Lidia Mora i Ruselito tanca amb èxit el cicle de música SonaB

L'edició ha estat marcada per les limitacions de la Covid-19 però ha sabut adaptar-se i atraure un bon gruix de berguedans els dijous al vespre del mes de juliol

La programació s'ha tancat a ritme flamenc amb Lidia Mora & Ruselito, a la plaça de Sant Pere. | Aj. Berga
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 31 de juliol de 2020 a les 13:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El flamenc de Lidia Mora & Ruselito ha tancat, aquest dijous al vespre, el cicle de concerts SonaB de Berga. Els instruments de corda han protagonitzat la quarta edició d'aquest festival que ha integrat cinc concerts gratuïts de música en directe en cinc espais diferents de la ciutat. La regidora de Cultura, Roser Valverde, s'ha mostrat satisfeta per l'acollida que ha tingut la programació entre el públic, malgrat les mesures de seguretat per a la Covid-19 que han acompanyat cada concert. 
 

La bona assistència de públic ha demostrat que "la gent tenia ganes de sortir al carrer i gaudir de la música" i, sobretot, que fent les coses bé, "la cultura és segura per a tothom", segons ha valorat la regidora Valverde. "Des de l'àrea de Cultura, estem molt contentes, i hem de dir que ha anat molt bé", ha reiterat. 

L'obstacle més important pel cicle SonaB ha estat, al cap i a la fi, la pluja que va obligar a ajornar l'estrena i que ha mantingut pendent del cel l'organització. En canvi, s'han superat amb nota totes les complexitats d'organització que presentava la pandèmia. "Hem pres les dades a tothom, hem fet controls de temperatura i hem marcat els accessos. Les cadires s'han col·locat sempre a una certa distància i s'han desinfectat totes cada vegada", ha descrit Valverde. Més enllà d'això, l'acollida ha estat "molt sorprenent" i s'ha omplert en cada concert, encara que amb limitacions d'aforament. 

 

Concert d'arpa amb l'espectacle Les yeux fermés de l'arpista acrobàtica Berta Puigdemasa, al convent de Sant Francesc. Foto: Aj. Berga


El certamen, organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Berga, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, s'ha convertit en una cita imprescindible dels dijous de juliol al vespre.

Els assistents han pogut gaudir del concert d'arpa amb l'espectacle Les yeux fermés de l'arpista acrobàtica Berta Puigdemasa, al convent de Sant Francesc; de la música d'arrel folk del grup Els Elements, al passeig de la Pau; del duo Coloma Bertran & Ju, a la plaça de la Pietat; així com de l'espectacle singular de Northern Cellos, a la plaça Viladomat. Finalment, la programació s'ha tancat a ritme flamenc amb Lidia Mora & Ruselito, a la plaça de Sant Pere.
 
El gruix d'espais ha tingut un aforament aproximat d'un centenar d'assistents, si bé a la plaça Viladomat on hi ha més espai es va poder donar cabuda gairebé a 200 persones. En la majoria de llocs també n'han pogut gaudir les persones que eren a les terrasses dels bars pròxims i les qui passejaven per la ciutat a la fresca dels vespres d'estius. Les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i la distància interpersonal han estat les tres eines que han servit als ciutadans de Berga per no renunciar a gaudir de la bona música a l'aire lliure aquest mes de juliol. 

"Hem tret el SonaB del barri vell per portar-lo a altres carrers i places de la ciutat que tinguessin relació no tant amb l'eix comercial, però sí amb els bars i restaurants de la ciutat, per donar un cop de mà en aquesta dinamització més de caràcter econòmic", ha dit Valverde. 

"Tot plegat ens demostra que l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Berga, i la cultura en general, ha de seguir pensant projectes i sent-hi", ha conclòs Valverde. 

 

Participació