Els dos pacients ingressats per coronavirus a l'hospital de Berga donen negatiu a les proves

L'última setmana hi ha hagut una alta

31 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:30h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Hospital Sant Bernabé de Berga té dos pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, però tots dos donen negatiu a la prova PCR, segons informa el centre. 

Els responsables de l'hospital comarcal van comunicar divendres passat que el centre tornava a registrar casos de coronavirus després de gairebé un mes net, sumant tres nous casos. Però des de llavors la situació ha millorat i, si divendres passat, encara hi havia un pacient positiu de Covid-19, ja no en queda cap. 

Durant la darrera setmana, més enllà dels dos pacients que s'han negativitzat, s'ha donat una nova alta, i no hi ha hagut cap defunció ni tampoc s'ha produït cap contagi entre els professionals. 

Des que va esclatar la pandèmia, el mes de març, l'hospital de Berga ha arribat a registrar 45 morts per coronavirus i uns 60 contagis entre els professionals, la majoria dels quals van recuperar-se entre els mesos d'abril i maig. 

Catalunya suma 1.070 nous casos confirmats per PCR i registra un total de 77.412, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total s'eleva a 96.614 (1.355 més) si es tenen en compte la resta de proves. Per PCR, Barcelona i l'àrea metropolitana sumen 774 nous positius, i la de regió de Lleida 159.

Pel que fa a les morts, se n'han sumat 10 més respecte a l'últim balanç i la xifra total és de 12.726. El risc de rebrot és de 163,05 i tendeix a baixar tot i mantenir-se en nivells elevats, la taxa de confirmats per PCR és de 77,14 i la velocitat de propagació (Rho) és d'1,14. A Catalunya hi ha actualment 699 persones ingressades per coronavirus, 29 menys que en l'últim balanç, dels quals 103 ho estan a l'UCI, quatre menys.
 

Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a