La desena edició de la Formatjazz s'ajorna fins al 2021

La popular celebració que cada estiu marida jazz i formatge a Borredà estava prevista pel pròxim 14 d'agost però se suspèn per prevenir el risc de contagi del coronavirus

30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:54h
Imatge d'arxiu de la Formatjazz de Borredà.
Imatge d'arxiu de la Formatjazz de Borredà. | NacióBerguedà
La desena edició del Formatjazz de Borredà s'ajorna fins al 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19. L'organització ha pres aquesta decisió per impossibilitat de garantir que la celebració prevista pel pròxim 14 d'agost es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat. "Aquest any no pot ser d'una altra manera", ha explicat un dels seus màxims impulsors, Toni Chueca.

La iniciativa està liderada cada any per Toni Chueca i Formatges La Bauma i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borredà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà a través de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Acompanyar un concert de jazz a l'aire lliure d'un tast de formatges. Amb aquest propòsit va néixer Formatjazz a Borredà l'any 2011. La primera edició del Formatjazz va ser amb formatges francesos, arran de la connexió que el Berguedà tenia amb la regió de l'Arieja.

Més endavant, la mostra es va diversificar, portant formatges de Gran Bretanya, Itàlia, Suïssa, Galícia, Astúries i Cantàbria, i Irlanda. El 2018 els formatges que s'hi van poder tastar procedien d'Extremadura, i els de l'any passat, acompanyats de pa, fruita i una copa de vi, eren del veí país de Portugal. Cada any, l'esdeveniment reparteix entre 400 i 500 plats sota un ambient únic. La proposta sempre ha tingut molt bona acollida i atrau sovint l'interès tant dels estiuejants que passen uns dies a l'alt Berguedà com dels veïns de la comarca. Per gaudir-ne, els amants del formatge i el bon jazz hauran d'esperar ara fins al 2021.