Horrorland limitarà l'aforament al 50% i obrirà 6 dies aquest Halloween per garantir la continuïtat del projecte

Tot i ser una temporada excepcional, el complex d’oci estrenarà noves atraccions, presentarà nous espectacles i estrena l'Inferno's Club, una nova oferta d'oci nocturn amb un Dj i servei de bar

30 de juliol del 2020
Actualitzat el 09 d'agost a les 23:06h
Visitants del parc de terror amb un dels monstres l'any passat (arxiu).
Visitants del parc de terror amb un dels monstres l'any passat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Horrorland reduirà aquesta tardor el seu aforament al 50% per salvaguardar la distància de seguretat i obrirà només 6 dies. El parc del terror ubicat a Cercs tornarà aquest Halloween malgrat les dificultats que suposa la pandèmia per garantir la continuïtat del projecte i assumir els costos anuals de manteniment. Els seus responsables han preparat una temporada especial pensada per afrontar la Covid-19 i han adaptat totes les seves instal·lacions, l'aforament i operatives per a la màxima seguretat dels visitants i treballadors. 

Les entrades ja han sortit a la venda aquest dijous 30 de juliol. En cas de cancel·lació de l'esdeveniment o confinament del municipi de residència es reemborsarà l'import.

El complex d'oci, reconegut el passat mes de maig com a millor Scream Park d'Europa per segon any consecutiu, arrencarà la seva tercera temporada el pròxim 23 d'octubre i en aquesta edició oferirà a part de la seva oferta habitual dues atraccions noves, que se sumen a les 8 ja existents, i nous espectacles de carrer. A més, aquest any estrenarà l'Inferno's Club: una nova oferta d'oci nocturn amb accés gratuït a tots els visitant que obrirà a mitjanit oferint música i copes a tots aquells qui vulguin allargar la seva estada al parc.

Un dels responsables del parc, el berguedà Climent Vila, ha explicat a NacióBerguedà que el parc porta mesos preparant la seva obertura "per assegurar al màxim" la seguretat dels seus visitants i treballadors. Vila ha afirmat que el sistema de venda d'entrades i admissions s’ha adaptat i per això aquest any es comercialitzaran els tiquets d’accés per grups o nuclis familiars. 

El grup o nucli familiar entrarà a cada atracció de manera única o exclusiva

El grup o nucli familiar entrarà a cada atracció de manera única o exclusiva. A nivell operatiu aquest fet implica que la totalitat del grup o nucli familiar accedirà dins de cada atracció mantenint la distància social amb la resta. "Som l'únic parc que ha implementat la possibilitat de comprar les entrades per grup", ha subratllat Vila. "La totalitat del grup d'amics o del nucli familiar amb què has vingut al parc, siguin dos o més persones, entrarà sempre de manera conjunta a totes les atraccions, mantenint la distància amb els altres, tant a les cues com dins de cada espai. No es barrejaran persones de diferents grups a l'entrada de l'atracció com passava en les anteriors edicions", ha descrit Vila. 

Tots els treballadors del parc rebran una formació especial per respectar els protocols sanitaris establerts.

Entre les mesures de seguretat adoptades pel parc hi haurà la reducció d'aforament, tant a tot al complex com en cada atracció i espectacle; la instal·lació de gels hidroalcohòlics; l'ús de mascareta obligatori; i la delimitació de fluxos de circulació a dins del parc. "Estem molt agraïts a les persones que continuen confiant en nosaltres, que han comprat o compraran l'entrada d'aquesta edició, i que ens han donat el seu suport perquè veuen que fem les coses ben fetes, i sempre amb la voluntat de garantir la seguretat a tothom", ha expressat Climent Vila. 

Horrorland necessita obrir aquesta temporada perquè el projecte no perilli

Tot i la difícil conjuntura actual els propietaris del parc del terror del Berguedà han decidit obrir enguany el complex per tal d’intentar garantir la continuïtat del projecte i poder cobrir el cost de lloguer de les naus on s'ubica. El parc suposa un esforç econòmic molt important per als seus responsables, Insomnia i Horror Box, que hi han fet una inversió milionària. L'any 2018 va suposar una inversió d'1,4 milions d'euros i el 2019, d'1,8 milions d'euros. 

Si no es pogués celebrar aquesta edició 2020, la continuïtat del projecte perillaria. 

Horrorland és un tipus de producte estacional que concentra tota la seva activitat en molt pocs dies i com a tal l'amortització de tots els costos anuals es redueix a l'activitat concentrada durant els 18 dies d'obertura. "Si enguany omplim amb aquestes 800 persones al dia durant 6 dies, com a mínim podríem pagar tot el que és el lloguer de les naus fins al maig o el juny de l'any 2021; i llavors, si les coses van millor, fer pre-venda d'Horrorland per a la tardor", ha apuntat Climent Vila. El parc de terror només obrirà 6 dies aquest 2020 aspirant a tenir plena ocupació totes les jornades (un 50% del total habitual) per poder cobrir les despeses de manteniment anual i intentar salvar el projecte perquè aquest pugui seguir obrint les seves portes en futures edicions a la comarca. 

Horrorland lloga les set naus que ocupa del Centre d'Empreses de Cercs a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Una despesa que el parc ha hagut de continuar afrontant puntualment, malgrat el delicat context econòmic que els va impedir fer la pre-venda d'entrades al maig. 
 
Una casa de terror nadalenca serà una de les novetats d'aquesta temporada

Horrorland oferirà un total de 10 atraccions. Els seus responsables destaquen que la principal novetat serà una casa de terror de temàtica nadalenca anomenada Krampus, que havien començat a preparar abans del confinament. Un recorregut que conduirà als visitants per diferents paisatges i escenes pròpies d’aquesta festivitat vista des d’una perspectiva fosca i macabra. S'afegeix a aquesta novetat la versió 2.0 de Zombie Killer; un nou format molt més dinàmic i adrenalínic on els participants viuran en primera persona un atac zombie.

L'any passat Horrorland va rebre el premi al millor espectacle de carrer Best street team entertainment. Seguint aquesta línia i reconeixement, el complex estrenarà nous formats adaptats a les condicions i protocols actuals.

Un cop tanca Horrorland la diversió continua a l'Inferno's Club

Aquest any Horrorland allarga unes hores el seu horari d’obertura i ho fa obrint l'Inferno’s Club. Un espai cobert i climatitzat ubicat a la zona de restauració i jocs del parc amb un Dj i servei de bar. L'accés serà gratuït per a tots els visitants majors d’edat que hagin comprat l’entrada per visitar el parc el mateix dia. El nou espai obrirà cada dia un cop el parc hagi tancat les seves atraccions i hagi finalitzat l'espectacle final. "Serà un moment de tranquil·litat on sortiran diversos personatges perquè la gent s'hi pugui fer fotografies mantenint la distància de seguretat, i tothom pugui acabar de gaudir de l'experiència", ha afirmat Vila.