Blanca Corominas i Maria Buscallà obtenen la nota més alta de les PAU al Berguedà

Les dues berguedanes comparteixen nota, un 9,6 sobre 10 en la fase comuna

30 de juliol del 2020
Actualitzat el 31 de juliol a les 0:52h
Les estudiants Blanca Corominas i Maria Buscallà.
Les estudiants Blanca Corominas i Maria Buscallà. | NacióBerguedà
Les estudiants Blanca Corominas de l'Institut Guillem de Berguedà i Maria Buscallà de l'Institut Pere Fontdevila, han tret la millor nota de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) al Berguedà. Les dues berguedanes comparteixen nota, un 9,6 sobre 10 en la fase comuna.

L'any passat, la nota més alta de la fase comuna se la va endur una altra noia, Neus Camps, de l'Institut Guillem de Berguedà, que va treure un 9,5.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) s'han fet per primera vegada a la ciutat de Berga pel coronavirus. L'Institut Guillem de Berguedà s'ha estrenat com a seu de la selectivitat i hi han fet els exàmens un total de 179 alumnes de la comarca i Navàs. 

Els estudiants que han passat la selectivitat aquest any han hagut d’estudiar en ple escenari de confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19. La nota més alta de la selectivitat de Catalunya, un 9,9, la comparteixen cinc alumnes de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Manlleu, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Cugat del Vallès.

Blanca Corominas de l'Institut Guillem de Berguedà, de Berga, ha explicat a NacióBerguedà que el període d'espera fins a la selectivitat, que enguany s'ha celebrat al juliol per la situació de crisi sanitària, s'ha fet "una mica llarg". "Vam acabar el curs al juny i anàvem fent treballs però la rutina s'havia trencat des de molt abans", ha afirmat. "Vam haver de fer la selectivitat del 7 al 10 de juliol, i aquell últim mes es va fer pesat", ha manifestat Corominas. 

Corominas va dedicar temps a estudiar "però sense obsessionar-se", ha indicat. Al setembre començarà a estudiar un doble grau de cinc anys de Dret i Política a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE). De fet, es va poder preparar els exàmens de les PAU sense la pressió d'haver de superar una nota de tall concreta, perquè abans va aconseguir una beca per estudiar en aquesta universitat.

"No necessitava nota de tall perquè m'han donat una beca per estudiar a una universitat privada, estudiava més per mi que no pas per la nota", ha admès. És bona estudiant, i així ho demostren les seves notes de batxillerat, però no s'esperava una nota tan alta perquè pensava que havia comès errors a l'examen de castellà. "La veritat és que estava tranquil·la, però no m'ho esperava gens", ha dit. 

Per a Blanca Corominas, la possibilitat de fer els exàmens de selectivitat al mateix institut on ha cursat batxillerat l'ha ajudat a no passar nervis. "És més còmode, no tens la tensió afegida d'haver de desplaçar-te en autobús a Manresa", ha puntualitzat. 

Maria Buscallà de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, i veïna d'Olvan, ha assegurat que el confinament no li ha suposat una dificultat més "perquè sóc bastant independent quan estudio". Ha treballat de manera constant per anar superant treballs i exàmens durant els darrers mesos i només va passar nervis el dia abans de l'inici de la selectivitat. "Quan vaig fer el primer examen i vaig veure que m'anava bé, em vaig relaxar, i la resta ho vaig superar sense nervis", ha confessat. 

Buscallà estudiarà el grau en Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. "La nota de tall de l'any passat era d'un 12 i poc (sobre 14), no estava gaire preocupada perquè pensava que ho podia aconseguir", ha relatat Maria Buscallà. Buscallà ha estudiat el batxillerat científic, i no pas el tecnològic. Ha explicat que no va estar segura del que volia estudiar fins que va acabar els exàmens de selectivitat. "Quan vaig fer la selectivitat, encara no ho tenia clar. Vaig fer-la el millor possible per deixar portes obertes, però ho vaig decidir després", ha aclarit.

Per a aquesta alumna de l'institut de Gironella, l'examen més difícil de les PAU va ser el de Tecnologia. Tanmateix, el resultat final va ser molt bo, tal com demostra la seva nota.

Sumant la mitjana de les PAU (fase comuna i específiques) i del batxillerat, Blanca Corominas ha obtingut un 13,84, i Maria Buscallà, un 13,328. 
Arxivat a