Bagà suspèn finalment el gruix d'actes de la seva festa major

Es manté al calendari l'espectacle mòbil i en streaming de Quim Masferrer però si l'evolució dels brots al país empitjora també podria cancel·lar-se

29 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:29h
Plaça Porxada de Bagà.
Plaça Porxada de Bagà. | Arxiu
Bagà no tindrà aquest any festa major, ni en el format de sempre ni amb els actes alternatius a l'aire lliure que s'havien programat a causa de la pandèmia sense activitats multitudinàries ni balls amb orquestres. L'Ajuntament ha anunciat que s'ha acordat suspendre la festa major d'aquest any, prevista del 30 de juliol al 3 d'agost, com a mesura de prudència davant l'actual situació del coronavirus a Catalunya. El tinent d'alcalde, Lluís Casas, ha afirmat que s'ha pres aquesta decisió per la impossibilitat de garantir totalment la seguretat. 

El Berguedà es troba fora dels focus dels nous brots al país però, tot i així, des del consistori s'ha volgut actuar amb la màxima prudència. Se suspenen així els cinc dies de festa major que havien de començar dijous amb un espectacle de David Mag i el pregó de l'humorista berguedà David Cols. La festa s'hauria allargat fins dilluns amb activitats culturals i esportives, cinema a la fresca, un sopar i un concert amb la cerdanyolenca Laura Luceño, però no es farà. 

L'únic acte que, de moment, es manté, és l'espectacle de Quim Masferrer Moltes gràcies, diumenge a partir de les 6 de la tarda. Tot i que fins i tot la situació d'aquest acte podria canviar en les pròximes hores depenent de com evoluciona la radiografia catalana dels brots de coronavirus. Moltes gràcies és un xou mòbil que es podrà veure en streaming des d'un mòbil o una tauleta. També s'està mirant que es pugui emetre per la televisió local. Un escenari de 10 metres quadrats sobre rodes totalment equipat tècnicament recorrerà els carrers i permetrà als veïns i veïnes interactuar-hi des d'un portal, un balcó, la finestra de casa o, simplement, a peu de carrer. 
 

Quim Masferrer amb el seu espectacle 'Moltes gràcies' a Sant Joan Despí. Foto: Teatre de Guerrilla