El PSC demana a Educació que es faci càrrec de l'increment de personal a les escoles per la Covid-19

Els socialistes recorden que la Generalitat "rebrà importants ajuts" del govern central pel coronavirus

Redacció
29 de juliol del 2020
Estudiants abans de començar el primer examen de selectivitat al Campus Catalunya de la URV
Estudiants abans de començar el primer examen de selectivitat al Campus Catalunya de la URV | ACN
El PSC de les comarques interiors mostra el seu desacord amb les instruccions del departament d'Educació als ajuntaments de cara al curs 2020-21 amb la finalitat de minimitzar el risc de contagi del coronavirus a les escoles.

Els socialistes acusen el Govern de la Generalitat de practicar l'"ordeno y mando" quan demana que s'ampliï l'accés als centres obrint totes les portes disponibles i que s'augmenti la freqüència de neteja, fets que comporten la contractació de més personal que ha d'anar a càrrec dels consistoris.

El PSC defensa que aquesta ampliació de despesa és "financerament insostenible" per als ajuntaments i que, en tot cas, caldria "diàleg entre les administracions" per fer aquest increment de personal sostenible.

Les competències en matèria d'educació són de la Generalitat i els ajuntaments ajuden en el manteniment i els serveis bàsics, però, segons reivindica el PSC, "qualsevol modificació en el règim establert ha de ser negociat i pactat entre les parts", compensant als consistoris pels costos extraordinaris que suposa.

A més, el PSC recorda que "la Generalitat rebrà del govern central importants ajuts per fer front a la Covid-19, molts dels quals destinats a l'àmbit educatiu".