Municipis

Borredà renovarà completament la plaça Major i un nou tram del carrer Manresa aquest mandat

El cost total del projecte s'enfila a 336.490,07 euros i es finançarà en bona part amb un ajut del PUOSC 2020-2024

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 28 de juliol de 2020 a les 11:48 |
Plaça Major de Borredà en l'actualitat. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pla Unió d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020 - 2024 ha concedit tres importants subvencions a l'Ajuntament de Borredà. Dos d'aquests ajuts, un de 250.000 euros, i un altre de 69.655 euros, aniran destinats a finançar les obres de condicionament de la plaça Major i un tram del carrer Manresa amb un cost total de 336.490,07 euros. És un projecte important perquè suposa el condicionament de tota la plaça Major i un tram del carrer Manresa que enllaça amb l'entrada principal del poble. 

El tercer ajut concedit, per un important d'uns 50.000 euros, servirà per a la remodelació de la zona del cementiri municipal, a banda i banda de la capella, per fer-hi uns porxos.


El projecte de condicionament de la plaça Major i un tram del carrer Manresa és la continuació d'una altra actuació que es troba en curs d'execució: el condicionament del carrer de la Font. L'objectiu final és el de renovar part del nucli antic de Borredà. Per això, en el darrer mandat, ja es va condicionar l'entrada del nucli urbà i es va actuar en un primer tram del carrer Manresa i del carrer Queralt. Aquest projecte està previst dur-se a terme cap a finals de mandat, entre els anys 2023 i 2024. 

El nucli urbà de Borredà necessita ser renovat completament "per dos motius principals", segons ha explicat la tinent d'alcalde Rosa Maria Soler; en primer lloc, per procedir a la necessària substitució de la xarxa de subministrament d'aigua potable, i la xarxa de clavegueram, totes dues amb prop de 60 anys d'antiguitat. En segon lloc, per posar un nou paviment, adequat a les normatives actuals. 


Renovació al cementiri

L'actuació de reforma que es vol dur a terme al cementiri també és la continuació d'una actuació anterior, duta a terme a principis de l'actual mandat, consistent en l'enderroc de 70 vells nínxols, una vegada revertits a l'ajuntament i traslladades les despulles que contenien. 

Els espais alliberats al cementiri estan ara pendents d'una remodelació que permeti habilitar-los com a porxos per protegir-se en cas de pluja o de sol intens. La capella de finals del segle XIX serà també restaurada, i degudament emmarcada, amb un porxo a cada banda. D'aquesta manera el cementiri municipal, completarà la seva renovació i adaptació a les necessitats actuals. El cost total del projecte és de 56.970,43 euros. L'ajut de 50.000, permetrà dur a terme les obres, amb una petita aportació municipal. La previsió és dur executar aquesta actuació l'any 2023.
 

El cost total del projecte al cementiri és de 56.970,43 euros. Foto: Cedida

 

Participació