Protecció Civil fa el simulacre d'un accident de trànsit amb incendi al Túnel del Cadí

Mossos, Bombers, SEM i personal del Túnel participen en el desplegament | El simulacre s'ha realitzat aquest dijous a la matinada

Redacció
23 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:33h
Simulacre d'accident de trànsit al Túnel del Cadí
Simulacre d'accident de trànsit al Túnel del Cadí | Protecció Civil

Amb l'objectiu de posar a la pràctica el Pla d'Autoprotecció i comprovar els sistemes de detecció d'incendis, Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat, la matinada d'aquest dijous, un simulacre d'accident de trànsit amb posterior incendi del vehicle a l'interior del Túnel del Cadí

Segons han informat, s'ha simulat la col·lisió i posterior incendi d'un turisme a la meitat del túnel, a uns 2.500 metres de cada boca, amb dos ocupants ferits per intoxicació de fum a l'interior del vehicle. Al simulacre que, s'ha realitzat durant la matinada per evitar aglomeracions de trànsit, s'ha portat a terme, però, amb diversos vehicles a l'interior del túnel.

L'actuació ha començat una vegada Túnels de Barcelona-Cadí ha sol·licitat l'ajuda externa trucant al telèfon 112 i al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil. Paral·lelament, l'empresa ha activat el seu Pla d'Autoproteció en fase d'emergència general, que ha mobilitzat equips de primers auxilis fins que han arribat els cossos operatius externs. Per la seva part, els Bombers de la Generalitat han enviat quatre dotacions terrestres a la zona nord i dos vehicles més a la boca sud, des d'on han analitzat la quantitat de fum, la radiació i la temperatura a l'interior. Acte seguit, el mínim nombre de cotxes possible ha entrat dins del túnel, mentre que la resta ho ha fet a peu fins que han arribat al vehicle incendiat. Allà han realitzat les maniobres de protecció, rescat i salvament de les persones atrapades dins dels seus cotxes, han extingit l'incendi i, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat dues unitats de Suport Vital Avançat i dues unitats més de Suport Vital Bàsic, ha realitzat les primeres atencions.

Aquest simulacre ha anat acompanyat d'una sessió formativa sobre el comportament dels incendis als túnels, i sobre la identificació i actuació en els punts crítics per tal de minimitzar els riscos. 

 

Simulacre d'accident de trànsit al Túnel del Cadí Foto: Protecció Civil