Mor Rosa Maria Cabra, cofundadora de l'Escola Municipal de Música de Berga

El seu funeral se celebrarà aquest dilluns a les 5 de la tarda a l'església parroquial de Santa Eulàlia

27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:55h
Rosa Maria Cabra va fundar al centre juntament amb Montserrat Perayre l'any 1970.
Rosa Maria Cabra va fundar al centre juntament amb Montserrat Perayre l'any 1970. | Escola Municipal de Música de Berga
Ha mort als 72 anys Rosa Maria Cabra, cofundadora de l'Escola Municipal de Música de Berga. Cabra va fundar al centre juntament amb Montserrat Perayre l'any 1970. El seu funeral se celebrarà aquest dilluns a les 5 de la tarda a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. 

L'Escola Municipal de Música de Berga celebrarà el 50è aniversari el curs 2020-2021. L'etapa actual de l’Escola ha aconseguit incrementar el número d’alumnes que accedeixen a la música d’una manera molt important i, dels disset alumnes del 1970 s’ha passat a tenir-ne gairebé mil, incloent-hi els alumnes del projecte d’orquestres Superfilharmònics.

També s'hi inclouen els alumnes que formen part del Conservatori de Música dels Pirineus, un projecte singular que es va gestar a partir del 2014 impulsat pels ajuntaments de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell i que va ser una realitat el curs 2015-2016, donant l'oportunitat als alumnes del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell, d'obtenir el Grau professional de música. 

Les exprofessores Rosa Maria Cabra i Montserrat Perayre van encapçalar l'inici de l'etapa que ha fet possible gaudir d'aquests èxits. Van fer-ho juntament amb Francesc García Carretero, que es va incorporar més tard al centre i que va iniciar la docència dels instruments de vent, amb l’objectiu clar de servir de pedrera dels músics de la Patum. Malauradament, amb la mort de Cabra, ja no queda en vida cap dels professionals que va donar impuls a l'escola fa mig segle. Montserrat Perayre va morir l'any 2017 als 87 anys i Francesc García Carretero el 2018 als 85 anys.
Arxivat a