El Sant Jordi d'estiu a Berga, degoteig de públic en una diada sense aglomeracions

Les llibreries han viscut un dia amb més vendes del normal però a les floristeries la presència de clients ha estat molt més discreta

23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:43h
Degoteig tímid de públic al Carrer Major.
Degoteig tímid de públic al Carrer Major. | Pilar Màrquez Ambròs
Llibreries i floristeries de Berga han viscut un tímid però constant degoteig de persones amb motiu del Sant Jordi d'estiu aquest dijous. Al centre de la ciutat hi havia muntades algunes parades on s'entretenien els vianants, però no ha estat res semblant a les aglomeracions que acostuma a haver-hi el 23 d'abril. Les llibreries han viscut un dia d'estiu amb més vendes del normal, però a les floristeries la presència de públic ha estat molt més discreta. 

Al Carrer Major, aquest matí, hi havia quatre parades - 3 de llibres i 1 de les roses solidàries de Ginkgo - amb diverses mesures de seguretat per la Covid-19. Un dels llibreters Antonio Galisteo Casals, ha explicat a NacióBerguedà que la resposta del públic ha estat bona. "La gent ha anat venint durant tot el matí, la majoria duien el títol pensat de casa i no s'han entretingut gaire a triar i remenar com si passa per Sant Jordi", ha explicat. "Esperem que a la tarda, amb la fresca, vingui més gent", ha afegit el llibreter.

Avui a Berga no es respirava el mateix ambient que un Sant Jordi normal, però per les llibreries era important ser-hi i el públic més fidel no ha fallat. Malgrat que no és la data ideal, com a mínim, els ha permès tornar a sortir al carrer i promocionar el llibre, la lectura i la cultura en general. 
 

Parades de llibres al carrer Mare de Déu dels Àngels. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Des de la llibreria Huch, Ester Huch, ha celebrat la bona resposta a una cita que al principi es feia estranya. "Jo no n'estava gaire convençuda d'això del Sant Jordi d'estiu però he de dir que m'ha sorprès positivament", ha admès. Entre els llibres més buscats, el nou de Carles Puigdemont, de títol M'explico, i també Mar d'estiu. Una memòria Mediterrània de Rafel Nadal. Però la tria ha estat molt més variada del que ho és qualsevol 23 d'abril.

Un dels llibres locals més perseguits a les llibreries de la ciutat ha estat la nova publicació de la historiadora Rosa Serra: Mines i Miners al Berguedà.  Aquest matí el filòsof berguedà Joaquim Sala ha signat exemplars del seu últim llibre La Patum. Els humans entre la terra i el cel al carrer Mare de Déu dels Àngels. 

Des de la Floristeria El Vall, Ester Casals, ha explicat a aquest diari que aquest mígdia estava havent-hi més vendes que les que són costum durant una jornada estival de finals de juliol, però no similar a la diada de Sant Jordi. 

Qui s'ha topat de casualitat amb una jornada ben atípica ha estat un grup de turistes francesos que passejaven pel centre de la ciutat poc abans de dinar. Han preguntat a una veïna pel motiu de trobar-se parades de llibres a la via pública i s'han interessat per l'exposició de la Patum que es pot veure aquests dies al convent de Sant Francesc. 

A banda de les parades que alguns establiments han tret al carrer per fer ambient, Berga va organitzar anit una vetllada literària i musical al claustre del convent de Sant Francesc per commemorar el Dia del Llibre i de la Rosa a l'avançada. El compromís amb la cultura seguirà ben viu aquesta nit. Berga celebra un nou concert del Festival SonaB amb la banda Northern Cellos. L'actuació, que es farà a dos quarts de 10 del vespre, al passeig de la Indústria, permetrà gaudir del so del violoncel, a través d'una selecció de les millors bandes sonores de la història del cinema, les sèries de televisió i els hits més sonats del pop, el rock i el dance. 
 

Parades de llibres al Sant Jordi d'estiu de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Roses solidàries de Ginkgo al Sant Jordi d'estiu de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Persones fent el cafè a la plaça Sant Joan en un matí calorós i atípic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a