Anna Forcada, nova gerent de l'Hospital Sant Bernabé de Berga

La directiva entra a encapçalar la gerència en un moment d'impàs en què l'hospital està pendent d'un canvi de gestors i ha de passar a dependre de l'empresa pública Salut Catalunya Central

23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:15h
Anna Forcada, nova gerent de l'Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Anna Forcada, nova gerent de l'Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | ICS
Anna Forcada és la nova gerent de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, com ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar aquest migdia NacióBerguedà. Forcada entra a encapçalar la gerència del centre sanitari en un moment d'impàs en què l'hospital està pendent d'un canvi de gestors, de l'Ajuntament de Berga al Govern, i ha de passar a dependre de l'empresa pública Salut Catalunya Central. Forcada continuarà sent la gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, càrrec que ocupa des des de fa un any i que compaginarà amb la nova responsabilitat. 

En la seva tasca a l'hospital de Berga, Anna Forcada substituirà al fins ara gerent Enric Ballabriga que pateix problemes de salut i s'havia de jubilar aviat. Segons ha pogut saber aquest diari, Forcada no ha començat encara a treballar al centre, però sí que s'ha presentat aquest setmana als caps de servei. 
 
Anna Forcada és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona; especialista en Medicina Familiar i Comunitària a la Unitat Docent Centre; té el Màster en Atenció Primària de Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Programa de desenvolupament per a directors d’equips d’atenció primària ―impartit conjuntament per l'ICS i l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA)―, i el Mestratge en Direcció d'Institucions Sanitàries de la UAB.
 
En l'àmbit professional, ha desenvolupat tasques assistencials entre el 2001 i fins a l'actualitat.  Ha tingut responsabilitats en la gestió sanitària com a directora de l'Equip d'Atenció Primària Manlleu (2007-2016) en els últims dos anys, compartint-la amb la Direcció de l’Equip d’Atenció Primària La Vall del Ges. Des del setembre de 2016, i fins a l’actualitat, ha estat directora del Servei d’Atenció Primària Bages-Berguedà-Solsonès de l’ICS Catalunya Central.
 
Exercia la tasca docent com a tutora de residents de Medicina Familiar i Comunitària des del 2007 i fins al 2016. Ha participat també en el tribunal de les oposicions de medicina familiar i comunitària i de farmàcia.

 
Arxivat a