Berga uneix literatura i música al claustre franciscà en la vigília del Sant Jordi d'estiu

Un centenar de persones han pogut gaudir de la proposta amb la corresponent distància de seguretat i mesures d'higiene per la pandèmia de la Covid-19

23 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:18h
Un dels moments de la nit amb el rapsode Toni Gol.
Un dels moments de la nit amb el rapsode Toni Gol. | Pilar Màrquez Ambròs
El claustre de l'antic convent de Sant Francesc ha acollit, aquest dimecres al vespre, una vetllada literària i musical per celebrar el Dia del Llibre i de la Rosa. L'acte ha combinat la lectura de textos de diversos gèneres literaris i la interpretació de peces musicals. Ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones que han pogut gaudir del vespre amb la corresponent distància de seguretat i mesures d'higiene per la pandèmia de la Covid-19.
 
Lydia Canals, Sònia Ferrer, Toni Gol, Xavier Gonzàlez, Jaume Huch, Marc Marginet, Ivan Otaola, Eva Sànchez, Ramon Soler, Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo, tots ells vinculats al món de les arts i la cultura de la ciutat, han realitzat les lectures de la vetllada literària i musical al claustre de l'antic convent. El Sant Jordi d'estiu se celebrarà aquest dijous arreu del territori, però Berga n'ha tingut un tast aquest dimecres en un entorn tan acollidor com el del claustre de Sant Francesc, cridat a convertir-se en un espai únic de cultura i tranquil·litat al cor de la capital berguedana.
 

Lydia Canals, una de les primeres en intervenir durant la vetllada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Hi ha hagut lectures de poemes i també de narrativa. La nit ha començat amb música i la lectura de Lydia Canals d'uns versos de Jordi Cussà i ha continuat amb una lectura de textos i poemes molt variada per part dels rapsodes berguedans que participaven en la vetllada i que sovint han llegit paraules que apel·laven als sentiments i les emocions humanes. Els assistents han pogut gaudir de molta varietat, des d'un capítol de la Plaça del Diamant de Mercè Rodoreda fins a poemes de Josep Carner, entre un llarg etcètera de textos. No hi han faltat les campanes puntuals de l'església de Sant Francesc a cada hora en punt per acompanyar l'ocasió. 
 
La música de la vetllada literària ha estat interpretada pel grup Bongos, una formació musical d’alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) integrada per Núria Carreras, Arnau Comellas, Arnau Minoves i Pau Roca amb la col·laboració d'Oriol Casals.

La regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, ha donat les gràcies als assistents només començar. "Fem aquesta vetllada musical i literària per commemorar aquest Sant Jordi d'estiu, que la pandèmia ha fet diferent. Hem buscat una manera de fer una activitat cultural per celebrar-lo d'alguna manera", ha expressat. 

La iniciativa ha estat impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i l'entitat Òmnium Cultural. 
 

Lectura de textos literaris i poemes al claustre de Sant Francesc. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El grup Bongos ha posat música a la vetllada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La regidora Roser Valverde en començar l'acte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Toni Gol durant la seva intervenció. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a