Premis

Un estudiant berguedà, guardonat als Premis pels millors treballs de recerca de la UVic

Arnau Forcada de l'escola Xarxa de Berga ha obtingut un premi exaequo en la categoria Bon Preu pel treball "Esperança: La crisi dels refugiats"

Arnau Forcada (a la foto) ha obtingut un premi exaequo pel seu treball de recerca. | Cedida
per Pilar Màrquez Ambròs, 22 de juliol de 2020 a les 19:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La UVic acaba de fer públics els 38 premiats en la 22a edició dels Premis als millors treballs de recerca de Batxillerat. D'entre els guardonats, Arnau Forcada de l'Escola Xarxa de Berga ha obtingut un premi exaequo en la categoria Bon Preu pel treball "Esperança: La crisi dels refugiats".

Enguany, s’han presentat al certamen un total de 159 treballs, procedents de 129 centres de 32 comarques diferents. Les comarques que més hi ha participat són Osona i el Segrià amb 19 treballs cadascuna, seguides del Vallès Oriental (15), el Gironès i el Barcelonès amb 13 treballs cadascuna i el Bages (11).


L'objectiu d’aquests premis, que són dels mes antics i consolidats de Catalunya en el seu gènere, és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris, tot premiant-los la feina ben feta.

Els premis, dotats amb 14.500 euros, es divideixen en cinc categories: Premi Bon Preu, dotat amb 3.500 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats; Fundació Caixa d'Enginyers, dotat amb 3.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les arts; Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 5.000 euros, i el Premi específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.000 euros, als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d'oportunitats entre dones i homes.


Les persones guanyadores que desitgin cursar estudis al Campus UVic de la UVic-UCC poden optar a les Beques als premiats als millors treballs de recerca que tindran el 40% de la matrícula del primer curs gratuïta.

La cerimònia de lliurament de premis s'ajorna al setembre

La cerimònia de lliurament de premis, que normalment té lloc a finals del mes de juny, es va haver d'anul·lar a causa del confinament i es preveu que es pugui portar a terme el dia 18 de setembre si la situació pandèmica ho permet.

Consulta aquí el nom de tots els guanyadors.
 

Imatge d'arxiu de l'entrega de Premis als millors treballs de recerca a la UVic. Foto: UVic-UCC

 

Participació