Municipis

Gironella adequa un espai polivalent que servirà de gimnàs a l'Escola Sant Marc

La nova sala, que s’estrenarà a l’inici del proper curs, pretén cobrir les mancances d'espai del centre i es compartirà amb la llar d'infants i l'Associació de Veïns del barri

per NacióBerguedà , 22 de juliol de 2020 a les 18:43 |
Dibuix del projecte de sala polivalent. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha condicionat la planta baixa de l’edifici on hi ha ubicada la Llar d’Infants Estel Bassacs per convertir-la en una sala polivalent per a l'Escola Sant Marc, i que s'utilitzarà com a gimnàs del centre. Així mateix, serà un espai compartit com a aula de psicomotricitat per la llar d’infants Estel Bassacs. Les obres han tingut un cost de 27.563,67 euros.

L'Escola Sant Marc ha viscut un increment d'alumnes els darrers anys, fet que ha provocat una manca d'espais per a realitzar aquestes activitats físiques i educatives. Aquest espai, fins ara utilitzat per l’Associació de Veïns de Cal Bassacs, requeria d'una posada al dia i de poder-ne optimitzar el seu ús al llarg de tot el dia, facilitant així també la convivència de diferents projectes i entitats.


La regidora d’Ensenyament i regidora de barri de Cal Bassacs, Lurdes Roset, ha explicat que aquesta era una actuació "molt necessària" per poder garantir d'un espai ampli i cobert per poder fer activitats físiques pels dos centres educatius, que no eren possibles ara a les edificacions actuals de l’escola pel creixement sostingut d'alumnat, i alhora que la llar d'infants també pugui tenir aquests espais polivalents.

Així mateix, Roset ha destacat que calia preservar un espai pels veïns i veïnes de Cal Bassacs on, de manera continuada al llarg dels anys, hi han portat a terme activitats socials i ha de seguir sent un espai de referència "per a la convivència" al barri.


L'espai disposarà d’una sala polivalent, serveis accessibles, un petit magatzem i un despatx per l'Associació de Veïns del barri, que també fora de l'horari escolar en podran fer ús segons les seves necessitats. Amb aquesta actuació s’han canviat els tancaments, renovat el lavabo, repassat els revestiments, col·locat parquet, pintat els espais, renovat la instal·lació elèctrica i alhora dotar l’espai de les mesures de seguretat necessàries per als infants que hi portaran a terme activitats.

Una solució provisional 

La regidora Lurdes Roset ha admès que aquesta és una solució provisional pels propers cursos, i que ja s’està treballant un estudi amb el Departament d’Educació de la Generalitat "perquè consideri quines alternatives hi ha per reformar i ampliar el centre". 

 

Participació