El corredor de Puig-reig Cristofer Bosque guanya la crono de la Vall de Lord

La primera classificada en categoria femenina ha estat l'osonenca Clàudia Galícia

21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:20h
Cristofer Bosque, competint en la contrarellotge a la Vall de Lord.
Cristofer Bosque, competint en la contrarellotge a la Vall de Lord. | Francesc Lladó / Ocisport Serveis Esportius SL
El ciclista de Puig-reig Cristofer Bosque, de l'equip Biking Point, ha aconseguit guanyar en la contrarrellotge de la Copa Catalana internacional, tercera de l'any, que va disputar-se dissabte passat a la Vall de Lord.  

Va ser una cursa reinventada per la Covid-19, amb mesures de seguretat estrictes d'acord amb el que marquen les autoritats sanitàries. Poc més de quatre mesos després de l'anterior cursa, els nervis previs es feien notar a l'ambient.

Els corredors i corredores volien donar el millor de si mateixos, per poder tornar a la competició de la millor manera. Potser per això, la competició en categoria masculina va acabar sent molt ajustada. El primer favorit en sortir va ser justament el berguedà Cristofer Bosque (Biking Point), que va marcar un estratosfèric temps de 39 minuts i 16 segons. Ningú va ser capaç de superar-lo. Tan sols el jove selvatà Jofre Cullell (Megamo Factory Team), va estar a punt de rebaixar la marca del ciclista del Biking Point, però es va quedar a només 5 segons, havent de conformar amb el segon lloc. Didac Carvacho, ciclista de Tossa de Mar, va fer el tercer millor temps. 

"En una situació extraordinària, hi havia moltes incerteses però les sensacions han estat molt bones", va destacar Bosque en acabar. 

La més consistent en tot el recorregut va ser la torellonenca Clàudia Galícia (Megamo Factory Team), que va marcar un gran ritme des de l'inici en categoria femenina, deixant el cronòmetre en 43 minuts i 20 segons. Cap de les participants va poder acostar-se a la marca de la catalana, deixant el segon i tercer lloc de podi a la gironina Txell Figueras (MMR Factory Racing) i la lliçanenca Sara Gay (Biking Point), a gairebé minut i mig de la guanyadora. Galícia va valorar molt positivament la seva posada en escena en carrera: "Ha estat una cursa molt dura al ser la primera cursa post Covid, en un recorregut espectacular. Tot i així, he gaudit molt i m'he trobat bé al tornar a posar-me un dorsal", va afirmar. 
 

Clàudia Galícia va ser la primera en categoria femenina. Foto: Francesc Lladó / Ocisport Serveis Esportius SL


En la categoria màster 40, el ciclista d'Avià, Josep Ito, va finalitzar setè. Al matí de dissabte es va celebrar també la Copa Catalunya Infantil, en què el futur de la BTT va poder tornar-se a vestir de gal·la per gaudir del seu esport favorit.

Lideratge a la Copa Catalana 

Amb les puntuacions de la tercera cita, Cristofer Bosque i Txell Figueras agafen el liderat de la general de la Copa Catalana Internacional Biking Point. Després del fantàstic dia de Mountain Bike, la Copa Catalana Internacional Biking Point es desplaça a la Vall de Boí, per disputar una cursa de XCO diumenge vinent, 26 de juliol. 

Les restriccions en la presència de corredors internacionals han beneficiat Bosque però ja havia aconseguit molts bons resultats en les dues anteriors proves.