Montajes Rus presenta un ERO per acomiadar 244 treballadors

La decisió arriba després de l'anunci d'Iberpotash de tancar la producció a la mina de Vilafruns

21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:04h
Grup de treballadors de Montajes Rus concentrats davant de la mina de Vilafruns.
Grup de treballadors de Montajes Rus concentrats davant de la mina de Vilafruns. | Mar Martí
Montajes Rus ha presentat un ERO per acomiadar 244 treballadors, així ho han confirmat fonts del comitè d'empresa. La decisió arriba després de l'anunci d'Iberpotash de tancar la producció a la mina de Vilafruns, on l'empresa berguedana fa tasques d'extracció i de manteniment.

L'empresa havia anunciat un ERO per a 66 persones la setmana passada, però aquest s'ha acabat ampliant a 244 treballadors.

Els treballadors consultats reiteren que el tancament de la mina suposa "un cop molt fort" per a les comarques del Berguedà i el Bages. 

El comitè d'empresa ha demanat "un pla de transició" per a les persones acomiadades a causa del tancament de la mina de Vilafruns, i ha convocat dues assemblees per aquest dimecres, una al matí i una altra a la tarda, per explicar als treballadors la situació actual. A més, dijous hi ha convocada la primera reunió entre la direcció de l'empresa i els representants dels treballadors.

Montajes Rus té uns 450 treballadors. D'aquests, uns 230 treballen a les mines de Sallent i 130 treballen a les de Súria. La resta d'empleats es mantenen emplaçats al taller de l'empresa, per a altres clients. 

Iberpotash va anunciar divendres passat el cessament en l'explotació de la mina de Vilafruns, a Sallent i Balsareny. Cal recordar que aquesta mina, la que té més quilòmetres de galeries, es va aturar el passat 25 de juny després del segon accident mortal que patia en tres setmanes, amb la voluntat d'estudiar les causes dels accidents. Les dues víctimes mortals eren treballadors de Montajes Rus, l'empresa subcontractada que opera principalment en aquesta mina.