Els gestors del Cine Patronat no fixen data per a la represa de projeccions

L'entitat 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic assegura que té "la voluntat ferma" de reobrir i mantenir el cinema a Berga i comarca, però admet que "la situació és difícil, incerta i dolorosa"

21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:11h
Imatge del cinema Patronat buit.
Imatge del cinema Patronat buit. | Cedida
La guardonada Jojo Rabbit va ser l'última pel·lícula que es va poder veure al Cinema Patronat de Berga abans de l'estat d'alarma, el 7 i 8 de març. Des de fa setmanes, la normativa permet recuperar les projeccions als cinemes, però els gestors d'aquest equipament cultural no fixen encara una data per a la represa. 

L'entitat 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic admet que veuen "inviable" complir tots els protocols "de distància, neteja i seguretat". L'associació ha fet un comunicat on explica que "l'experiència dels pocs cinemes que han obert al país" no els fa "ser optimistes" per pensar en una reobertura a curt termini. 

La reobertura va per llarg. En aquest sentit, reiteren que "la situació és difícil, incerta i dolorosa". No obstant això, asseguren que no es rendeixen. "Ens mantenim amb la voluntat ferma de mantenir el cinema a Berga i comarca", expressen. 

Durant aquests mesos de tancament, els gestors del Cinema Patronat estan fent millores i manteniment de l'espai "perquè quan es tornin a projectar pel·lícules, el Patronat estigui en les millors condicions possibles". Des de l'entitat admeten que, en les darreres setmanes, sí que "podíem haver pensat que aviat reprendríem les projeccions", però alerten que "la realitat és que la situació no millora tan de pressa com voldríem i pensem que estarem mesos sense obrir la sala". Les quotes de soci del 2020, de moment, no es cobraran. Quan el cinema torni a estar operatiu, se celebrarà l'assemblea i es proposarà el cobrament d’una quota proporcional als mesos que el cinema hagi estat obert.

L'associació anima als berguedans "a seguir gaudint del cine en altres formats", especialment a través d'aquelles iniciatives en pantalla gran i a l'aire lliure que han sorgit en poblacions com Berga, on el petit comerç convida els seus clients a assistir gratis a una projecció de cinema els dimecres al vespre durant els mesos de juliol i agost. 

Les sessions de cinema al Patronat van veure's obligades a aturar-se justament quan aquest equipament havia aconseguit consolidar-se com a sala de cinema de Berga i comarca i ja feia mesos que creixia en espectadors. 
 

La sala del Teatre Patronat de Berga reconvertida en cinema. Foto: Cedida


L'equipament, gestionat per l'entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic, va aconseguir recuperar les projeccions periòdiques de pel·lícules al Berguedà, i a la vegada, disposar d'una sala de cinema l'any 2015. Fa dos anys va apostar, finalment, per projectar pel·lícules d'estrena. L'any 2018 l'entitat va inscriure's al Registre d’Empreses Audiovisuals de Catalunya (REAC) i va començar a utilitzar un projector que li permetia accedir a l'oferta de totes les distribuïdores cinematogràfiques i tenir accés a les novetats. 

La comarca havia quedat òrfena de cinema, després del tancament del Cine Catalunya, el 2013. 
Arxivat a