VÍDEO El Col·lectiu Musicofoll i Peter Stampfel presenten el seu primer videoclip, gravat a la Nou

La cançó 'Si Tu Vas Al Cel Amb Patinet' es "reinventa" des del folk psicodèlic

Redacció
20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:16h
Videoclip gravat a la Nou de Berguedà.
Videoclip gravat a la Nou de Berguedà. | Col·lectiu Musicofoll


El grup humorístic musical Col·lectiu Musicofoll (The Folly Collective) presenta el seu primer single amb Peter Stampfel, fundador de la mítica banda psicodèlica dels anys 60 The Holy Modal Rounders. El videoclip, dirigit per Oriol Feliu, va ser gravat al poble de la Nou de Berguedà i, asseguren, compta amb la participació des de Nova York del director Bernard MacMahon, conegut per dirigir American Epic. En aquest videoclip, hi han incorporat algunes referències al film Easy Rider, a videoclips del Pink Floyd dels inicis o al conte Alícia al País de les Meravelles.

La lletra de la cançó convida a pujar al cel en patinet en diferents idiomes, a més d'alguns idiomes inventats a partir de jocs de fonètica i onomatopeies. El missatge de la cançó resulta interessant per les seves múltiples i inquietants interpretacions. George Freginald, líder de la banda, assegura que "el fet que sigui considerada una cançó popular infantil a Catalunya, contrasta clarament amb el seu alt contingut en missatges alcoholitzats i psicoactius". Segons el mateix grup, aquesta cançó guarda semblances amb la mítica cançó de The Holy Modal Rounders: If You Want To Be A Bird (1967), popularitzada per la seva aparició a la pel·lícula Easy Rider (1969).
 
"Veient les coincidències entre ambdues cançons, el Col·lectiu Musicofoll i Peter Stampfel decidim reinventar-la com a folk psicodèlic. La cançó s’estrena conjuntament amb el seu videoclip, un trepidant viatge ple de sorpreses i follia", afirmen des de la banda de George Freginald. 

El Col·lectiu Musicofoll i Peter Stampfel estan treballant en el seu primer disc de col·laboració. El 14 de desembre de 2019 van fer el seu primer concert compartint escenari amb Pau Riba & De Mortimers al Konvent de Cal Rosal. Anteriorment, el grup ha treballat amb artistes catalans com Lloll Bertran i ha presentat una sèrie surrealista de ficció a Catalunya Ràdio.