José Antonio Coto i Dolors Motserrat tanquen llistes del PP al Berguedà

El diputat al Parlament, i l'exdiputada integren les candidatures de Guardiola de Berguedà i Berga

Aida Morales
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 21:51h
El diputat de Noves Generacions, José Antonio Coto, en un míting de Mariano Rajoy a Girona.
El diputat de Noves Generacions, José Antonio Coto, en un míting de Mariano Rajoy a Girona. | Adrià Costa/Nació Digital

Dolors Montserrat al Parlament. Foto: ACN


L'actual diputat del Partit Popular català al Parlament de Catalunya, José Antonio Coto Roquet, i la coneguda política catalana del mateix partit Dolors Montserrat Culleré tanquen algunes de les llistes del PP al Berguedà. Concretament, la de Guardiola de Berguedà, Coto, amb el número set; i la de Berga, i amb el número 17, la Montserrat. 

Cap dels dos, però, no són originaris del Berguedà, ja que la primera va néixer a l'Alt Penedès, i el segon prové de l'Alt Empordà. No obstant això, destaquen per una nodrida trajectòria política orgànica i pública. En el cas de Montserrat, va ser presidenta del Partit Popular de Barcelona des del 2000 fins al 2008, després d'exercir com a regidora a Sant Sadurní d'Anoia i com a diputada al Parlament fins a les darreres eleccions. D'altra banda, va ser vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament entre 1999 i 2003 i, pel que fa a les seves relacions personals, és mare de l'actual vicesecretaria d'organització del PP de Catalunya i vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat Montserrat. 

Pel que fa a Coto, és el diputat més jove del Parlament de Catalunya. De fet, és el president de Nuevas Generaciones de Barcelona des del 2005 i de Catalunya des del 2007, i també ocupa el càrrec de conseller municipal del Partit Popular al districte de Ciutat Vella de Barcelona des del 2002.

El president del Partit Popular al Berguedà, Joan Antoni López Noguera, ja va explicar a aquest diari que les 23 llistes que es presentarien estarien conformades, en la majoria de casos per membres del municipi però, en algunes ocasions, per simpatitzants o militants d'altres pobles o comarques. En aquest cas, les dues personalitats no ocupen llocs rellevants, tot i que no deixen de tenir un pes significatiu, si més no de trajectòria política, a les llistes que lidera el mateix López Noguera a Berga, o Jordi Carreras a Guardiola de Berguedà. 
 

El diputat de Noves Generacions, José Antonio Coto, en un míting de Mariano Rajoy a Girona. Foto: Adrià Costa/Nació Digital