Els Bombers rescaten una dona després d'una caiguda a la tartera del Pedraforca

El rescat s'ha realitzat aquest diumenge a la tarda quan la dona s'ha fet mal a l'espatlla en caure i no ha pogut continuar el seu recorregut; i hi ha intervingut un helicòpter dels GRAE i una dotació terrestre

20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:46h
Helicòpter dels Bombers, amb el Pedraforca de fons (arxiu).
Helicòpter dels Bombers, amb el Pedraforca de fons (arxiu). | Bombers

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge a la tarda una dona que ha caigut a la tartera del Pedraforca, a Saldes. L'avís s'ha rebut al voltant de les 3 de la tarda, després que la dona es fes mal a l'espatlla en caure i no pogués continuar amb el seu recorregut. 

Els Bombers han activat una dotació terrestre i un helicòpter dels GRAE. La dona ha pogut ser traslladada a l'heliport de Berga on s'ha fet el trànsfer a una ambulància del SEM. 
Segons dades del Parc Natural del Cadí-Moixeró, unes 600 persones circulen cada cap de setmana per la principal via d'accés al Pedraforca, des de Saldes. 

Els Bombers han demanat justament fa pocs dies extremar les mesures de seguretat a l'hora de realitzar activitats en el medi natural. Des de la fi del confinament, el nombre de salvaments a la muntanya ha augmentat un 20% respecte el 2019, especialment durant els caps de setmana. Els Bombers han treballat de mitjana en uns 22 serveis de rescat o de recerca molts dels darrers caps de setmana. 

Davant d'aquest increment, des del cos demanen minimitzar els riscos en la pràctica esportiva, seguint les directrius bàsiques, com ara planificar bé la sortida, dur l'equipació adequada i tenir en compte les condicions meteorològiques. Així mateix, consideren de gran importància tenir una condició física i psíquica adequada al nivell de l'activitat que es vulgui realitzar. 

Per altra banda, recorden que tot i trobar-se en el medi natural, cal mantenir sempre les mesures sanitàries per tal d'evitar nous contagis, especialment el rentat de mans, mantenir la distància de seguretat i dur mascareta.