L'Ajuntament de Berga i el teixit econòmic demanen extremar la seguretat pels rebrots arreu del país

L'alcaldessa i els màxims representants de l'empresariat, el comerç i l'hostaleria signen un document on reclamen precaució i recorden que els allotjaments turístics del Berguedà tenen una ocupació "molt alta"

17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 23:13h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en un missatge institucional al juny (arxiu).
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en un missatge institucional al juny (arxiu). | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga i el seu teixit empresarial i comercial han demanat en un comunicat extremar "les mesures de seguretat" davant els rebrots de Covid-19 d'arreu del país.

El document l'han signat, a darrera hora d'aquest divendres, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols; el president d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Jordi Badia; i el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo. 

Al text asseguren que "és de màxima importància extremar les mesures sanitàries: rentar-se les mans sovint amb gel hidroalcohòlic, mantenir les distàncies de seguretat i fer ús de la mascareta". Demanen als veïns i veïnes de la ciutat "que no es relaxin i segueixin aplicant totes les mesures de protecció sanitària com han fet fins ara" i sol·liciten als comerços, bars, restaurants, empreses de serveis al públic i paradistes dels mercats que "siguin extremadament curosos amb la neteja dels seus establiments, així com amb el control d'aforament permès", sobretot en aquells llocs en què es puguin produir aglomeracions.

Alerten que "un rebrot de contagis a la ciutat de Berga suposaria un cop molt dur pel sistema sanitari comarcal i per l’economia local". 

La màxima responsable política de la ciutat de Berga i els respectius representants del teixit econòmic qualifiquen "de vital importància" per "evitar que els contagis de la Covid-19 s'escampin per tot el país" la recomanació que la Generalitat ha fet aquest migdia a la ciutadania de les regions afectades perquè no surtin de casa, si no és del tot imprescindible. 
 
"Ni a Berga ni al Berguedà s’han registrat nous casos, però a Barcelona, a l’àrea metropolitana, al Segrià i a La Noguera, la situació s’ha complicat en els darrers dies", apunten. I recorden que "la nostra ciutat no és ni serà aliena en un futur a la situació de pandèmia que està vivint el país provocada per la Covid-19". 

En aquest sentit, expliquen que en aquests moments hi ha ocupació turística "molt alta" al Berguedà. Diuen que "gairebé la totalitat de càmpings, allotjament rurals, segones residències i hotels estan plens" i que "la major part d’aquesta ocupació prové de la regió de Barcelona i els municipis veïns". Per això insisteixen a demanar precaució i recorden que "és responsabilitat de tots" per evitar contagis. 

 

Comunicat sobre els rebrots de la Covid-19 by Naciodigital on Scribd




Arxivat a