Aquestes són les 6 pel·lícules del cicle de cinema a la fresca que t'ofereix el petit comerç de Berga

El gruix del pressupost de la campanya el posa Berga Comercial amb 5.000 euros i l'Ajuntament de Berga hi col·labora amb 3.000 euros

17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:42h
La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, i el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, a la pista de Santa Eulàlia.
La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, i el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, a la pista de Santa Eulàlia. | Pilar Màrquez Ambròs
El petit comerç de Berga convida al cinema als seus clients. Comprant en qualsevol botiga es podrà assistir a una projecció de cine a la fresca. És una iniciativa que durant juliol i agost es farà a les places de la ciutat i que canviarà de barri cada setmana per arribar a tothom. Les sessions de cinema es faran cada dimecres, a les 19.30 hores o 21.30 hores depenent de la pel·lícula. 

Berga Comercial i l'Ajuntament de Berga impulsen aquesta iniciativa que permetrà accedir a la projecció amb qualsevol tiquet de compra d'un comerç de la ciutat, sense distingir si la botiga està o no adherida a la UBIC, tal com va avançar Nacióberguedà aquesta setmana. 

El president dels botiguers, Xavier Orcajo, i la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, han presentat aquest divendres l'activitat en roda de premsa, tot explicant que, si bé la idea va sorgir de Berga Comercial pensada per als seus associats, s'ha obert finalment a tots els comerços de Berga.

"No ens fixarem en la despesa de compra de cadascú, això ens és igual, mirarem que sigui una compra en un establiment de comerç, restauració o serveis de Berga i que s'hagi realitzat durant la darrera setmana", ha clarificat Orcajo. 

La campanya està valorada en 8.000 euros. El gruix del pressupost el posa Berga Comercial amb 5.000 euros i el consistori col·labora amb 3.000 euros.

 

La regidora Roser Rifà ha recordat que el pla de xoc de l'Ajuntament de Berga per pal·liar els efectes de la pandèmia preveu destinar 40.000 euros per a la dinamització del comerç de proximitat. Rifà ha reiterat que aviat entraran en funcionament diversos projectes que persegueixen aquest objectiu i que es donaran a conèixer "els pròxims dies".

"També intentarem satisfer una altra de les reivindicacions de les entitats, embellir alguna zona del barri vell amb algun mural", ha apuntat la regidora. 

Un aforament d'entre 250 i 300 persones

Les projeccions d'aquest cicle de cinema tindran un aforament d'entre 250 i 300 persones. No es podrà accedir al recinte sense un tiquet de compra o servei d'un establiment comercial o d'hostaleria de Berga dels últims 7 dies i serà obligatori l'ús de mascareta per les mesures de protecció de la Covid-19. 

Ermínia Altarriba, de Berga Comercial, que també era present a la roda de premsa, ha explicat que s'han escollit "pel·lícules estiuenques que puguin agradar a un públic ampli". Altarriba ha agraït la bona predisposició de l'Acadèmia de Cinema Català per fer-ho possible. 

De les 6 pel·lícules que es projectaran els dimecres, a partir de la setmana vinent i fins a finals d'agost, hi ha propostes pensades per a adults i també per a infants. Només una és en castellà i la majoria són títols en català.
 

Roda de premsa de presentació del cicle de cinema a la fresca de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs