L’hospital de Berga segueix sense positius de Covid gairebé un mes després de donar d'alta l'últim pacient

L'última pacient amb coronavirus va rebre l'alta el passat 18 de juny

17 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:43h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Hospital Sant Bernabé de Berga no té cap pacient ingressat amb la Covid-19. El centre berguedà ha informat aquest divendres que "no hi ha hagut cap variació respecte de la setmana passada" i, per tant, l'hospital està net de coronavirus.

L'última pacient amb Covid-19 va rebre l'alta el passat 18 de juny. Un mes després, no s'han registrat nous positius ni tampoc cap defunció. Sí que s'han mantingut ingressats un nombre reduït de pacients (3) que ja han negativitzat la malaltia però que encara necessitaven estar hospitalitzats per recuperar-se dels seus efectes. 

Un total de 45 persones han perdut la vida al centre berguedà des de l'inici de la pandèmia.

La situació és dràsticament diferent a altres zones del país. El Govern ha recomanat als ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana "que no surtin de casa si no és imprescindible" pels nous brots de Covid-19. Les mesures anunciades aquest divendres després de la reunió del Procicat afecten 12 municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona. Les restriccions també s'estenen als municipis del Segrià i de la Noguera, on també estan augmentant els contagis. 

Malgrat que no hi ha cap nou ingrés a l'Hospital Sant Bernabé i que la incidència acumulada de casos al Berguedà "és baixa", des del centre sanitari comarcal també s'ha volgut fer una crida a la prudència en les darreres hores. "Preguntem-nos si allò que anem a fer és essencial i necessari. Moure'ns poc, prendre precaucions i tenir molta cura són les claus per evitar els rebrots de la Covid-19", han advertit els seus responsables.
Arxivat a