Els Castellers de Berga celebren el 8è aniversari amb una exposició fotogràfica i la faixa desada per la pandèmia

Els de la camisa blava subhastaran les imatges de la mostra, de gran format, per fer front a despeses

16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 22:00h
Jornada castellera a Berga (arxiu).
Jornada castellera a Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Camises, faixes desades i incertesa: aquest és l'ambient que es respira en aquests moments al món casteller. Catalunya viu en l'anomenada "represa" i l'ús de mascaretes i el distanciament social encara són mesures obligatòries contra el coronavirus. Es tracta d'unes restriccions que, per naturalesa, són totalment incompatibles amb l'activitat castellera i que les més de cent colles actives que hi ha arreu del territori català miren amb resignació.

Els Castellers de Berga estan "a l'expectativa" de si serà possible actuar de cara a la tardor. Un dels seus caps de colla, Ramon Prat, ha explicat que normalment a l'agost es feia de vacances, de manera que esperen al setembre "per veure si hi ha la possibilitat de tornar a fer castells". 

Com la resta de colles de país, els Castellers de Berga encara no poden treure les faixes del calaix, però sí que celebraran els actes del seu 8è aniversari. Ho faran dissabte amb la inauguració d'una exposició fotogràfica dels seus 8 anys d'història, amb imatges del fotògraf Josep Pont i Roca que acostuma a acompanyar la colla en els seus desplaçaments.

Els de la camisa blava subhastaran les imatges de la mostra, de gran format, per sufragar despeses. "Són vint o trenta imatges representatives de tots aquests anys", segons ha destacat Prat. 

La mostra romandrà al vestíbul de l'antic cinema del dissabte 18 de juliol fins al diumenge 26 de juliol. "El que farem no serà una subhasta presencial, de manera que, durant tot el temps que hi siguin, la gent podrà fer puges per una fotografia o altra", ha apuntat Ramon Prat.