«Al Ras petit Festival» deixa Avià i gaudirà del binomi natura i cultura en un lloc secret d'Olvan

Hi participaran artistes com Lydia Canals, Joan Viñals i Nico Méndez, Alicia Cayuela o Ada Vilaró

16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:18h
L'artista de Prats de Lluçanès Ada Vilaró oferirà una acció creada deliberadament durant el festival.
L'artista de Prats de Lluçanès Ada Vilaró oferirà una acció creada deliberadament durant el festival. | Cedida
Al Ras petit Festival arriba a la seva sisena edició aquest dissabte 18 de juliol, a partir de les 6 de la tarda, i ho fa amb novetats. Per primera vegada en sis anys, el festival deixa el municipi d’Avià i es trasllada a Olvan. La comitiva de participants sortirà, un any més, del Konvent de Cal Rosal per passejar fins a l'espai escollit pel festival, que encara no s'ha revelat i que com sempre estarà situat enmig de la natura. Es podrà gaudir d'un vespre d’instal·lacions artístiques, teatre, performance i música sense endollar, a viva veu. 

Cal ser puntuals ja que el Konvent n'és el punt de trobada i de partida del certamen.  

Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el nostre patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura.

La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l'entorn. 

Els artistes d'aquesta edició son Lydia Canals de Tràfec Teatre; Martí Pavia i Jaume Martínez com a guanyadors de la primera beca Al Ras-Konvent amb una instal·lació creada in situ els dies previs al festival; Joan Viñals i Nico Méndez, que aportaran la part musical al certamen i Alicia Cayuela com a performer i artista multidisciplinar de Cadaqués. Per últim, l'artista de Prats de Lluçanès Ada Vilaró oferirà una acció creada ex profeso.
 

Joan Viñals i Nico Méndez aportaran la part musical al certamen. Foto: Cedida


L'Ajuntament d'Olvan i el Konvent de Cal Rosal col·laboren amb la sisena edició del Festival que té com a impulsors els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga. 

Al Ras petit Festival sempre ha volgut defugir les multituds dels grans esdeveniments culturals. Segons ha explicat l'artista Gerard Vilardaga, "és un festival petit a consciència: no hi ha aglomeracions i es respira un ambient gairebé intimista, dos atributs sovint a contracorrent de les dinàmiques que ens envolten, però que en moments com el present amb la pandèmia de la Covid-19 es reivindiquen com a valors necessaris". 

"Una cosa que en principi podria semblar un handicap, un festival amb un grup reduït de gent i enmig del bosc, és un avantatge en la conjuntura que ens trobem avui en dia. Tampoc ho gaudiríem si fossim més participants", ha apuntat Vilardaga. 

La primera beca Al Ras-Konvent 

Una de les novetats de l'edició és la creació de la primera beca Al Ras-Konvent, que ha permès que "els nois que van guanyar la beca, Martí Pavia i Jaume Martínez, ja faci una setmana que treballen en una instal·lació artística a l'indret del festival i s'allotgin el Konvent", ha afirmat Gerard Vilardaga.
 

Lydia Canals de Tràfec Teatre participa al certamen. Foto: Cedida