Festival

«Al Ras petit Festival» deixa Avià i gaudirà del binomi natura i cultura en un lloc secret d'Olvan

Hi participaran artistes com Lydia Canals, Joan Viñals i Nico Méndez, Alicia Cayuela o Ada Vilaró

per Pilar Màrquez Ambròs, 16 de juliol de 2020 a les 11:25 |
L'artista de Prats de Lluçanès Ada Vilaró oferirà una acció creada deliberadament durant el festival. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al Ras petit Festival arriba a la seva sisena edició aquest dissabte 18 de juliol, a partir de les 6 de la tarda, i ho fa amb novetats. Per primera vegada en sis anys, el festival deixa el municipi d’Avià i es trasllada a Olvan. La comitiva de participants sortirà, un any més, del Konvent de Cal Rosal per passejar fins a l'espai escollit pel festival, que encara no s'ha revelat i que com sempre estarà situat enmig de la natura. Es podrà gaudir d'un vespre d’instal·lacions artístiques, teatre, performance i música sense endollar, a viva veu. 

Cal ser puntuals ja que el Konvent n'és el punt de trobada i de partida del certamen.  


Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el nostre patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura.

La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l'entorn. 


Els artistes d'aquesta edició son Lydia Canals de Tràfec Teatre; Martí Pavia i Jaume Martínez com a guanyadors de la primera beca Al Ras-Konvent amb una instal·lació creada in situ els dies previs al festival; Joan Viñals i Nico Méndez, que aportaran la part musical al certamen i Alicia Cayuela com a performer i artista multidisciplinar de Cadaqués. Per últim, l'artista de Prats de Lluçanès Ada Vilaró oferirà una acció creada ex profeso.
 

Joan Viñals i Nico Méndez aportaran la part musical al certamen. Foto: Cedida


L'Ajuntament d'Olvan i el Konvent de Cal Rosal col·laboren amb la sisena edició del Festival que té com a impulsors els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga. 

Al Ras petit Festival sempre ha volgut defugir les multituds dels grans esdeveniments culturals. Segons ha explicat l'artista Gerard Vilardaga, "és un festival petit a consciència: no hi ha aglomeracions i es respira un ambient gairebé intimista, dos atributs sovint a contracorrent de les dinàmiques que ens envolten, però que en moments com el present amb la pandèmia de la Covid-19 es reivindiquen com a valors necessaris". 

"Una cosa que en principi podria semblar un handicap, un festival amb un grup reduït de gent i enmig del bosc, és un avantatge en la conjuntura que ens trobem avui en dia. Tampoc ho gaudiríem si fossim més participants", ha apuntat Vilardaga. 

La primera beca Al Ras-Konvent 

Una de les novetats de l'edició és la creació de la primera beca Al Ras-Konvent, que ha permès que "els nois que van guanyar la beca, Martí Pavia i Jaume Martínez, ja faci una setmana que treballen en una instal·lació artística a l'indret del festival i s'allotgin el Konvent", ha afirmat Gerard Vilardaga.
 

Lydia Canals de Tràfec Teatre participa al certamen. Foto: Cedida

 

Participació