Berga convidarà a gaudir del cinema a la fresca els qui facin les seves compres al petit comerç

És una iniciativa de dinamització econòmica per al període estival impulsada per l'Ajuntament de Berga i Berga Comercial

15 de juliol del 2020
Actualitzat el 17 de juliol a les 15:37h
Carrer Major de Berga (arxiu).
Carrer Major de Berga (arxiu). | ADBerguedà
L'Ajuntament de Berga i Berga Comercial convidaran al cinema als ciutadans que facin les seves compres al petit comerç de la ciutat. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat en l'assemblea oberta de la CUP celebrada aquest dimarts que se celebraran sis sessions de cinema a la fresca en diferents places de la ciutat.

L'accés serà limitat i els ciutadans hauran de presentar el tiquet de compra d'un dels establiments de la ciutat sigui de petit comerç, restauració o serveis. El consistori i els botiguers en donaran més detalls als mitjans de comunicació aquest pròxim divendres en roda de premsa. 

La iniciativa tindrà lloc els dimecres en un horari apte per al públic infantil i oferirà cinema en català i pel·lícules de moda. Es tracta d'una campanya de promoció pensada per donar impuls al teixit comercial durant l'estiu. La regidora Roser Rifà ha recordat que el pla de xoc per pal·liar els efectes de la pandèmia preveu destinar 40.000 euros per a la dinamització del comerç de proximitat. En aquest sentit, els propers mesos entraran en funcionament diferents projectes que persegueixen aquest objectiu. "També intentarem satisfer una altra de les reivindicacions de les entitats, embellir alguna zona del barri vell amb algun mural. Se'ns diu que com més bonics són els carrers, més ganes té de passejar-hi la gent i més vida hi ha", ha assegurat Roser Rifà. 

El pla de xoc aprovat el darrer ple compta amb un import total de 250.000 euros, dels quals 130.000 euros provenen de la suspensió de la Patum i aniran destinats implementar mesures de suport econòmic i social per la pandèmia. Així és com Berga dedicarà 40.000 euros per a la dinamització del comerç de proximitat amb l'objectiu de reactivar el teixit econòmic local afectat per les restriccions de la pandèmia, i 40.000 euros més a una convocatòria extraordinària de subvencions adreçades a les entitats del tercer sector.

Hi ha 50.000 euros previstos per un pla d'ajuts a autònoms i microempreses que es desenvoluparà en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà. 
Arxivat a