La Fiscalia demana 8 anys de presó per l'acusat d'abusar sexualment d'una menor a l'antiga discoteca Menfis

L'home de 52 anys hauria aprofitat que la víctima, que només en tenia 14, es trobava sota els efectes de les drogues

15 de juliol del 2020
Actualitzat a les 22:06h
L'abús s'hauria produït a la zona de l'antiga discoteca Menfis (arxiu).
L'abús s'hauria produït a la zona de l'antiga discoteca Menfis (arxiu). | Google Maps
La Fiscalia demana 8 anys de presó per l'acusat d'abusar sexualment d'una menor a Berga el gener de l'any 2019. L'abús va succeir a les instal·lacions abandonades de l'antiga discoteca Menfis quan l'acusat, un home de 52 anys que respon a les inicials A.B.F., hauria aprofitat que la noia, que aleshores només en tenia 14, es trobava sota els efectes de les drogues per fer-li tocaments.

La menor va trigar gairebé un mes a denunciar els fets. Al judici, que arrenca dimarts vinent a l'Audiència de Barcelona, es jutjarà a una segona persona, un home de 27 anys, amb les inicials J.C.M.. Aquest individu proporcionava presumptament substàncies estupefaents a menors en col·laboració amb el principal acusat.

L'acusat de l'abús hauria aprofitat que la jove víctima es trobava sota els efectes de la droga per portar-la a una sala amb l'excusa de què "volia fer-li una neteja d'aura". En aquell moment, li hauria tocat i apretat els pits, per sota dels sostens, i l'hauria assegut damunt d'ell "amb l'ànim de satisfer el seu desig sexual", segons detalla l'escrit de la Fiscalia. 

Els dos homes havien acordat ocupar les instal·lacions de la discoteca abandonada, segons el ministeri fiscal. Entre els mesos d'octubre de 2018 i gener de 2019 hi venien drogues a menors a partir de 12 anys, concretament marihuana.

El 29 de novembre de 2018, un jove fins i tot va haver de ser atès a l'hospital per ingerir una gran quantitat de tòxics.  

La noia víctima d'abús va trigar quasi un mes a denunciar els fets a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga i els Mossos van iniciar una investigació. El 22 de febrer els Mossos, amb una ordre judicial, van entrar a les instal·lacions on van intervenir una bossa amb 5,18 grams de marihuana. L'objectiu de la droga, afirma el text, era la seva venda a terceres persones i estava valorada en 28 euros.

La policia catalana va detenir al presumpte acusat de proporcionar la droga als menors aquell mateix dia i van emetre una ordre de recerca i captura per detenir el que hauria abusat de la menor. Va ser arrestat tres dies després.

L'home està en presó provisional des que va ser detingut el 2 de març de 2019. El ministeri fiscal l'acusa d'un delicte d'abús sexual i d'un d'agreujat de tràfic de drogues. La Fiscalia sol·licita per cadascun d'aquests delictes quatre anys de presó i una ordre d'allunyament de la menor de 1.000 metres, així com la prohibició de comunicar-se amb ella. També que se li imposi una condemna de cinc anys de llibertat vigilada.

A l'altre l'acusat del delicte agreujat de tràfic de drogues. Demana quatre anys de presó i una multa de 50 euros.
Arxivat a