Una gran roca obliga a tallar la variant del polígon de la Sala de Puig-reig

El vial connecta la c-1411z i la BV-4131 i ja s'ha vist afectat per esllavissades en altres ocasions

14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:23h
Tall de carretera a Puig-reig per la pluja.
Tall de carretera a Puig-reig per la pluja. | Aj. Puig-reig
Una esllavissada ha afectat aquest dilluns la variant del polígon de la Sala de Puig-reig, que connecta la c-1411z i la BV-4131 i que ja ha quedat tallat en altres ocasions per la caiguda de rocs. 

En el moment de la caiguda de terra i pedres, incloent-hi una roca de grans dimensions, el vial ja estava tancat a la circulació de vehicles. L'Ajuntament de Puig-reig ha comunicat aquesta tarda que la caiguda de pedres s'ha produït "a causa de les intenses pluges de les darreres setmanes i més concretament a les d'ahir dilluns 13 de juliol". 

El consistori espera poder obrir aquest tram a la circulació "com més aviat millor i quan s’hagi eliminat completament el risc de despreniments".

El vial va obrir al trànsit l'any 2008 i els problemes derivats de les esllavissades de terres i rocs s'han anat repetint des de llavors. L'any passat la Diputació de Barcelona va refermar la voluntat d'assumir la titularitat de la via per fer-se càrrec del cost de manteniment d'aquesta. Però, a hores d'ara, aquesta carretera encara és titularitat de la Generalitat de Catalunya. "Abans que la Diputació de Barcelona accedeixi a assumir-ne la titularitat,el Govern català ha de fer-hi una actuació per arranjar-lo", ha exposat a NacióBerguedà l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. Fa dos anys el Govern català va realitzar-hi una actuació, però no va ser la definitiva i la carretera ha continuat presentant problemes fins el dia d'avui. 

Fins que la Generalitat no arrangi ara l'últim despreniment a la via, l'Ajuntament de Puig-reig la mantindrà tancada pel risc que suposa. "Crec que fins i tot està pitjor del que estava abans, perquè l'aigua d'aquest any ha fet molt mal", ha assegurat l'alcalde. Quan va caure la pedra, feia menys d'una hora que el consistori l'havia tancat al trànsit per precaució. 
Arxivat a