La PAHC marxa de l'oficina del BBVA de Bagà a l'espera d'un possible acord

L'entitat bancària afirma que estudiarà una solució i que la plantejarà el proper dilluns

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:21h
Ocupació de l'oficina del BBVA de Bagà
Ocupació de l'oficina del BBVA de Bagà | PAHC

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà, que el matí d'aquest dilluns ha ocupat l'oficina del BBVA que hi ha al municipi de Bagà, ha finalitzat l'acció gairebé tres hores després, amb el compromís del banc de tornar a estudiar el cas de la Rosa, una veïna de Bagà, a qui el BBVA demana 20.000 euros.

De fet, i segons ha explicat a NacióBerguedà la Plataforma, la desena de membres que han participat en l'ocupació han decidit retirar-se finalment, ja que aquesta primera presa de contacte significava un "avís". En aquest sentit, s'han mostrat satisfets del compromís del BBVA, tot i que consideren que "serà difícil", però que continuaran reclamant la condonació del deute de la Rosa fins al final. El cas de l'afectada es deriva d'haver posat el seu nom com a cotitular d'una hipoteca que va demanar el seu tiet. Malgrat que la casa ja es va subhastar, l'entitat bancària reclama encara 20.000 euros que, pel fet de posar el nom, representa que ha d'assumir ella o el seu marit. La Rosa, però, té dificultats econòmiques, una incapacitat del 60% i un fill que també pateix una discapacitat. 

Per a la PAHC, aquesta primera ocupació ha estat un "toc d'atenció", i han avisat que, en cas que el BBVA no s'avingui a buscar una solució justa i factible el proper dilluns, tornaran "amb més força". De moment, aquest dimecres han entrat a l'oficina de Bagà, on s'han instal·lat durant unes hores, han trencat papers de diaris i han enganxat adhesius al vidres. No obstant això, no hi ha hagut incidents i l'oficina ha continuat els tràmits habituals, més enllà d'alguna identificació per part dels Mossos d'Esquadra.