pluges

Els ruixats esfondren una part del pont de la Fàbrega d'accés al veïnat de Noet

La pluja d'aquest dilluns va arribar a deixar al vespre 72,6 litres per metre quadrat a Berga i ha provocat danys al pont on s'ha esfondrat una part, però també altres incidències a la comarca

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 14 de juliol de 2020 a les 17:02 |
Esfondrament parcialment al pont de la Fàbrega, a Berga. | Aj. Berga
El pont de la Fàbrega, que dona accés al veïnat de Noet des de l'antiga discoteca Menfis, està tallat al trànsit de vehicles arran dels danys provocats per l'aiguat d'ahir a la tarda.
 

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Aleix Serra, ha explicat a NacióBerguedà que els tècnics municipals estan fent una valoració de l'afectació per planificar la reparació. La pluja d'aquest dilluns va arribar a deixar al vespre 72,6 litres per metre quadrat a Berga i ha provocat danys al pont on s'ha esfondrat una part.  

Segons ha afirmat Aleix Serra, "fa uns anys els veïns de la zona van demanar posar una barana protectora per evitar la caiguda de vehicles". Va ser després d'un accident que es va produir a la zona. A més, fa dècades que reclamen millores pel mal estat del pont per on no només passen cotxes particulars sinó també màquina agrícola i alguns camions. 


Serra ha assegurat que ja estava previst fer una actuació al pont abans de final d'any amb diners destinats a l'arranjament de camins dels voltants de Berga. "Ara tenim els tècnics avaluant què ha passat, si pot empitjorar o és una cosa més continguda, i haurem d'avaluar si es repara el que hi ha o es pot aprofitar per realitzar una actuació de millora i ampliació. Sabem que això últim és el que volen els veïns, però és un tipus d'actuació que farà que es trigui més a resoldre'n la situació", ha valorat Serra. 

Ara mateix, per aquest pont d'accés al veïnat de Noet, poden passar pel pont persones a peu, bicicletes i motos, però la resta de vehicles motoritzats han de fer servir rutes alternatives perquè el camí està tallat. "Afortunadament hi ha itineraris alternatius per la banda de la depuradora, sense fer una volta llarguíssima", ha apuntat Serra. 

Danys per pedres i caigudes d'arbres

Els Bombers de la Generalitat van fer aquest dilluns al vespre tres sortides a causa dels forts xàfecs, però hi va haver altres punts del Berguedà que van registrar danys per la caiguda de pedres i de branques d'arbres. A la tarda, dues dotacions van desplaçar-se al camí de Mas Ribera pels danys que hi havia provocat la tempesta i van procedir a la retirada de pedres de la carretera BV-4241 en direcció Sant Llorenç de Morunys. 

També van acudir al vespre a Puig-reig per l'esllavissada de pedres a l'enllaç de les carreteres C-1411z i BV4131 de la variant del polígon de la Sala, que uneix Puig-reig amb Casserres per la rotonda de Cal Ballarà. La via, que ha quedat afectada en altres ocasions per la caiguda de rocs, es manté tallada encara aquest dimarts a la tarda.  
 

Tall de carretera a Puig-reig per la pluja. Foto: Aj. Puig-reig


A més a més, la tormenta d'ahir a la tarda va deixar afectada la passarel·la que connecta l'Ametlla de Merola amb Galera de Gaià. Arbres pollancres van caure sobre el pont obstaculitzant el pas. 
 

Passarel·la que connecta l'Ametlla de Merola amb Galera de Gaià amb arbres pollancres obstaculitzant el pas. Foto: Cedida

 

Participació