Els Mossos imposen les primeres denúncies per incomplir la prohibició de bany a la riera de Merlès

La darrera setmana s'han interposat 4 denúncies per incompliment de la normativa de prohibició de bany, 4 denúncies per vehicles mal aparcats i 9 per accés motoritzat il·lícit al medi natural

14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:45h
Un dels cotxes que ha accedit a la zona de la riera fora de l'àrea permesa per a vehicles.
Un dels cotxes que ha accedit a la zona de la riera fora de l'àrea permesa per a vehicles. | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra i Agents Rurals supervisen la massificació de persones a la zona de la Riera de Merlès on la darrera setmana han imposat 4 denúncies per incompliment de la normativa de prohibició de bany, 4 denúncies per vehicles mal aparcats i 9 per accés motoritzat il·lícit al medi natural, segons fonts de la policia catalana. En total, entre el 6 i el 12 de juliol s'han imposat 17 denúncies per incivisme a la riera de Merlès. 

El primer cap de setmana de la prohibició de bany va fer-se pedagogia, si bé des de dilluns de la setmana passada ja s'han començat a cursar denúncies als infractors. No obstant això, la majoria de sancions continuen sent denúncies per accedir amb el vehicle a zones naturals on no està permès l'accés motoritzat. Es tracta d'una de les principals queixes dels veïns dels municipis de la zona, que ja han denunciat en el passat que els visitants de la riera sovint traspassen les àrees permeses i deixen el cotxe a qualsevol lloc o l'acosten massa a l'aigua. L'incompliment de les prohibicions pot suposar una sanció que oscil·larà entre els 750 i els 3.000 euros.

A banda dels Mossos d'Esquadra, aquest estiu també vigila la riera de Merlès una patrulla de vigilants rurals privats contractada pels ajuntaments i consells comarcals afectats, que controla que es compleixin les restriccions i també té potestat per posar sancions.