L'Hospital Sant Bernabé no té casos de coronavirus, tot i el repunt de contagis a altres zones de Catalunya

El centre manté tres persones ingressades recuperant-se dels efectes de la malaltia però que donen negatiu a les proves

10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:48h
Façana de l'Hospital Sant Bernabé.
Façana de l'Hospital Sant Bernabé. | ACN
L'Hospital Sant Bernabé de Berga no té cap pacient ingressat positiu per la Covid-19. El centre hospitalari comarcal ha informat que durant la darrera setmana no hi ha hagut cap defunció i no s'ha donat cap alta a domicili. L'hospital continua tenint tres persones ingressades amb diagnòstic que donen negatiu de Covid, però que s'estan recuperant dels efectes de la malaltia. Pel que fa als professionals sanitaris, no hi ha novetats.

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut un total de 45 persones que han perdut la vida a l'hospital de Berga. L'última pacient positiva per Covid-19 va obtenir l'alta el passat 18 de juny, i des de llavors el centre s'ha mantingut net de coronavirus. 

Dijous el vicepresident Pere Aragonès va reunir-se amb responsables i professionals de l'hospital per conèixer de primera mà com havien viscut la pandèmia i felicitar-los per la feina feta. 

El Berguedà es manté amb una incidència baixa del coronavirus, malgrat que quasi la meitat de comarques han augmentat els contagis des de Sant Joan. Aquest fet contrasta amb la situació que va viure el Berguedà durant el pic de la pandèmia quan va mantenir-se durant setmanes com la comarca amb la ràtio més elevada de casos a tot el país.